Der var i går nogle danskere, som havde sig en forrygende dag i Dubai. To podiepladser blev det til, imens yderligere to danskere, havnede i top ti. Og den af dem, som hentede det bedste resultat, var Magnus Elbæk Ditlev, som vi har udvekslet et par ord med ovenpå gårsdagens sejr.

Sejren og VM-kvalifikationen var målet

At sejre i så stort et race som Ironman 70.3 Dubai, er ikke noget, man bare lige gør. Heller ikke for Magnus Elbæk Ditlev. Der har været skruet godt op for træningen i de sidste par måneder, som ikke kun har været med henblik på gårsdagens race, men i det hele taget med henblik på, først at kvalificere sig, og derefter blive klar til sensommerens Ironman 70.3 World Championship i amerikanske Chattanooga.

Med sejren i Dubai i går, sikrede Magnus Elbæk Ditlev sig kvalifikationen, og han er derfor også både glad, lettet og stolt, her dagen derpå.

– “Udover at være godt træt efter igår, så er det selvfølgelig virkelig fedt at vinde.
Det var målet at forsøge at vinde og sikre VM-kvalifikation, og det er det jeg har trænet mod henover vinteren. Så det er fantastisk at det lykkes. Og så i et stævne som dette i Dubai, med så god stemning og så gode forhold,” fortæller Magnus Elbæk Ditlev da vi fanger ham her til morgen.

Næsten problemfrit race sikrede sejren

Kigger man isoleret set på resultatlisten fra gårsdagens race, ser det ud til, at det har været et ganske smertefrit race for Magnus. Han krydser målstregen mere end ti minutter før nummer to, men selvom sejrsmarginen er så stor, så havde han faktisk lidt problemer på det afsluttende løb. Han måtte nemlig på toilet et par gange, som naturligvis har kostet et par minutter.

Bortset fra toiletbesøgende til sidst, så kigger han dog alligevel tilbage på et race, hvor både svømningen og cyklingen, klappede præcis som planlagt.

– “Svømningen og cyklingen forløb som planlagt. Har arbejdet meget med min svømning henover vinteren og det var rart at se, at det er blevet bedre. På cyklen havde jeg på forhånd lagt en plan for, hvor mange watt jeg skulle træde bestemte steder på ruten, så jeg ikke kørte over evne de første 45 kilometer i modvinden. Det lykkedes mig at ramme tallene rimelig godt og med ok overskud,” forklarer Magnus og fortsætter;

– “Jeg har døjet lidt med maveproblemer i dagene op til løbet, hvorfor jeg på løbedelen måtte på toilet to gange, som man også kan se på splittiderne ved 1. og 5. løbesplit… Så det kostede desværre lige et par dumme minutter.”

Og så sender Magnus også lige en tak til sin svømmetræner, som gennem vinteren, har arbejdet hårdt på, at forbedre Magnus’ svømning.

– “Jeg skylder min svømmetræner, Bo Jacobsen, en stor tak. Vi har arbejdet hårdt sammen gennem vinteren.”

Sæsonplanen er næsten klar

Ét race og én sejr er en ganske fornuftig fornuftig sæsonstart, og står det til Magnus, så kommer der også flere af dem. Hovedmålet bliver Ironman 70.3 World Championship i Chattanooga den 9. september, men turen kommer også forbi Kronborg og måske DM på halvjernmand i Juelsminde.

– “Jeg er tilmeldt Kronborg og regner også med at køre DM-halv, selvom de to vist nok ligger lige efter hinanden. Derudover vil jeg nok også deltage i nogle kortere stævner, men hvilke det bliver, er ikke fastlagt og afhænger lidt af, hvordan det går med træningen og så videre,” slutter Magnus Elbæk Ditlev, som fortsat befinder sig i Dubai.

Magnus’ totale tid i går, blev i øvrigt 4:16:00 – og du kan læse meget mere om racet her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply