Det har været en uofficiel nyhed længe, men i dag er det så officielt; Maja Stage Nielsen, Camilla Pedersen og Michelle Vesterby er alle sikre på en plads i kvindernes pro-felt ved IRONMAN World Championship i Kailua-Kona, Hawaii.

Indtil i dag har det været en noget usikker kvalifikation for de tre danske pro-kvinder, men da gårsdagens IRONMAN Switzerland og IRONMAN Canada var sidste chance for at skaffe sig point til Kona-kvalifikationen i det der kaldes juli-cut off, og der i går ikke var nogen kvinder der skaffede sig point nok til at vippe nogen af de tre danske kvinder ud af top-30 i KPR (Kona Point Rankings – ranglisten der afgører hvilke pro’ere der kvalificerer sig til Kona), så er det nu stensikkert at vi har mindst tre danske pro-kvinder til start ved molen i Kona til oktober.

Når IRONMAN World Championship 2017 løber af stablen den 14. oktober, er det med plads til 35 pro-kvinder. I juli-cut off der netop er afsluttet, er det de 30 bedstplacerede kvinder på ranglisten der automatisk kvalificerer sig, imens august måned bliver en kamp for de resterende kvinder om at besætte de sidste fem pladser.

Med Tine Holst der lige nu besætter 38. pladsen, giver det dermed også håb om at en fjerde dansk pro-kvinde skal til start på Hawaii til oktober. Men skal det lykkes, så kræver det at hun i august kører point nok hjem til at slutte blandt de fem bedste blandt de resterende kvinder. Hun er lige nu 305 point fra Melissa Hauschildt på 31. pladsen, og med den form hun pt. viser ved at være blevet 2’er i IRONMAN Switzerland i går.

Bedste dansker på Kona-ranglisten blev Michelle Vesterby med en placering som nummer seks (8005 point). Camilla Pedersen placerer sig som nummer 21 (5235 point), imens Maja Stage Nielsen placerer sig som nummer 27 (4925 point).

Har du interesse i det, kan du studere dette års Kona-rangliste her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply