Det var ikke kun herhjemme i Danmark at der i weekenden blev uddelt mesterskabsmedaljer. Det blev der nemlig også i udlandet, blandt andet til ETU Middle Distance Championships i Walchsee-Kaiserwinkl i Østrig. Og her spillede danske Maja Stage Nielsen en hovedrolle i de professionelle kvinders euromesterskab. Vi har fanget Maja til en lille snak om sølvmedaljen i søndags.

Havde en dårlig start

Hvis man har fulgt racet hjemmefra, så det ikke ud til at meget gik Maja imod undervejs. Men da vi spurgte ind til det, fortalte Maja om hvor meget hun har arbejdet på sin svømning og på at fange de rigtige fødder, men at det desværre ikke lykkedes.

“Jeg lå midt i det hele. Men jeg kom ikke med de piger jeg havde håbet på og pludseligt lå jeg alene”, fortæller den 28-årige danske triatlet.

At hun kom til at ligge alene i vandet, endte dog med at blive en positiv situation. Det gav hende nemlig mulighed for at få et overblik.

“Jeg fik skabt et overblik og svømmede så op til den gruppe jeg endte med at komme op af vandet med”.

Fanget i starten af cyklingen

Oppe af vandet, var det hurtigt våddragten af og så ud på dagens 90 kilometers cykeltur. Maja tager hul på cyklingen som 20. bedste kvinde.

Jeg var fanget i en forkert gruppe. Det var ret frusterende. Men da det lykkes mig at komme fri, følte jeg mig godt kørende. – Maja Stage Nielsen

“På grund af mit svømmeniveau er jeg vant til at cykle meget alene i konkurrence, så det var en fed følelse at komme op med en stor gruppe. Altså, indtil vi begyndte at cykle,” forklarer Maja og fortsætter;

“Jeg var fanget i en forkert gruppe. Det var ret frustrerende. Men da det lykkes mig at komme fri, følte jeg mig godt kørende”.

Maja ender da også med dagens sjettehurtigste cykelsplit og dermed cykler hun sig op fra en placering som nummer tyve til at ankomme i T2 som nummer fire. Og med et hurtigt skifte, var hun tredje kvinde på løberuten.

“Man kan sige at både svøm og cykel blev bedre og bedre gennem løbet og overall er jeg meget tilfreds med det”.

Havde håbet på podiet

Den 28-årige esbjerggenser var ikke taget til Østrig uden håb. Dagen endte som bekendt med en sølvmedalje, men med Majas EM-bronze i 2014, var håbet også at komme på podiet. Men som hun selv siger, så er ingenting sikkert før starten.

“Man ved aldrig hvad de andre piger kommer med, men jeg havde et håb om at kunne køre på podiet,” fortæller Maja og fortsætter;

“At det blev til en sølvmedalje er jeg super glad for. Særligt på den måde jeg kørte den hjem på”.

Man ved aldrig hvad de andre piger kommer med, men jeg havde et håb om at kunne køre på podiet. – Maja Stage Nielsen

“Mentalt var det et rigtig godt race for mig,” forklarer Maja og tilføjer;

“En af de dage hvor man kan blive ved med at jagte og presse på hele vejen til mål.”

Træningsfokus på svømmestarten

Maja Stage Nielsen erkender den dårlige svømmestart i søndags og vil nu i træningen arbejde på at hun bliver bedre på den front.

“Træningen er startet igen og netop svømmestarten er også i fokus” fortæller Maja om sit træningsfokus det næste stykke tid.

Og det er ikke en hvilken som helst svømmetræner hun har til at hjælpe sig. Majas svømmetræner har nemlig arbejdet med mange af de store danske svømmenavne. Heriblandt også søsteren Mette Jacobsen.

“Jeg arbejder med Bo Jacobsen som svømmetræner og han kan om nogen få mig til at forstå de mange små detaljer,” forklarer Maja om sit valg af svømmetræner.

Held og lykke til Maja Stage Nielsen med resten af sæsonen

Med Majas nyvundne EM-sølv, er der heller ikke lang tid til offseason for den kvindelige triatlet. Pastaparty.dk ønsker derfor Maja Stage Nielsen held og lykke med resten af sæsonen og håber at hendes sølvmedaljeform når at kaste flere medaljer af sig.