Det er en Maja Stage Nielsen der går efter så mange point som muligt, når hun søndag stiller til start i IRONMAN African Championship, South Africa. 

Den 14. oktober 2017, er den dato vi sidst har set Maja Stage Nielsen i konkurrence. Det var da hun løb i mål på en smuk tolvteplads i Kailua-Kona, Hawaii.

Men er du Maja-fan, skal du snart ikke vente længere for at se hende tilbage i aktion. På søndag går starten nemlig til dette års IRONMAN African Championship i Sydafrika, og her står netop Maja Stage Nielsen på startstregen, sulten efter så mange Kona-point som overhovedet muligt.

Forberedt sig i udlandet det meste af vinteren

Det er ganske vist rigtigt længe siden vi sidst har set Maja Stage Nielsen i konkurrence. Men tiden er ikke blevet brugt på at gå og dalre den af.

Mere eller mindre hele vinteren er blevet brugt udlands, så tæt på ækvator som muligt. Primært med Lanzarote som base. Formål: At få så god en base som muligt.

– Ja, jeg har haft nogle rigtig gode camps i løbet af vinteren og start forår, fortæller Maja Stage Nielsen her et par dage før det går løs i Sydafrika.

Er det så en Maja i absolut topform vi får at se på søndag?

– Hvis du havde spurgt mig for to uger siden, havde jeg sagt ja. Men har lige lidt småproblemer med foden. Så har været meget defensiv små to ugers tid og satser på at det ikke kommer til at betyde noget.

Dobbelt op på Kona-point

Der er ingen tvivl om at Maja gerne vil til Kona igen i år. Sidste år blev hun som bekendt nummer 12, hvilket har givet hende 2240 point i KPR (Kona Point Ranking, ranglisten der til og med i år bestemmer hvem der kvalificerer sig til Hawaii).

Derudover slæber Maja også rundt på 240 point fra sin fjerdeplads i Zell am See sidste år, hvilket giver hende en samlet pointsum på 2480.

Normalt skal man som kvinde op på en 42-4500 point, og så er man stort set sikret en plads på Hawaii. Og da Sydafrika er et regionalt mesterskab og dermed et såkaldt P-4000 race, hvor vinderen får 4.000 point og der i øvrigt også er dobbelt op på point til de øvrige pointtagende atleter, er det netop Kona-pointene der er særligt lokkende for Maja.

– Det er helt klart for at samle så mange point som muligt (at Maja kører i Sydafrika, red.) og fordi det er et stævne jeg har hørt så meget om. Så det har været på min must-do liste, fortæller Maja.

Seedet til en fjerdeplads

Og gode point, skulle der da være udsigt til. Tri-sportens største talnørd Thorsten Radde fra Trirating.com, har nemlig seedet Maja til en fjerdeplads på søndag, efter Lucy Charles (Storbritannien), Susie Cheetham (Storbritannien) og Linsey Corbin (USA).

Der er dog én enkelt kvinde der stiller til start, som Thorsten Radde ikke har taget højde for. Og det er den lynhurtige 70.3-specialist Emma Pallant, der får sin debut på den fulde distance.

Og hende skyder Maja altså på, vil komme til at køre rigtigt hurtigt.

– Han har ingen data på Emma, fordi det er hendes første Ironman. Men jeg tror på hun kommer til at gøre det rigtig godt også, fortæller Maja, der – mellem linjerne – tror på at hun kan blande sig i det sjove selskab.

– Jeg havde en ret god dyst mod Linsey (Corbin, red.) på Hawaii. Så mon ikke vi kan få det igen, slutter Maja med hentydning til Linsey Corbins trettendeplads i Kona, kun et halvt minut efter Maja.

Sidste år kvalificerede Maja sig til Kona med ganske komfortable 4925 point. Skal hun opnå nogenlunde det samme antal point igen i år, og er kravet at de skal være opnået allerede på søndag, vil det kræve en tredjeplads.

Men kvalifikationsvinduet lukker først midt august, så skulle det ikke blive til en podieplads for Maja i Sydafrika, er der stadig masser af tid til rådighed til at hente point.

Bekim Christensen også til start

Traditionen tro, er der lidt mere end bare én dansker til start i Sydafrika. Sidste år var der 30 danskere til start, hvor pro-delegationen bestod af Jens Petersen-Bach og Bekim Christensen.

Ingen af dem gennemførte, men i år er Bekim tilbage i Sydafrika efter revanche.

Han har netop afsluttet et to måneder langt træningsophold på Mallorca, så mon ikke han nok skal møde op i god form?

Rent age group-mæssigt kan vi desværre ikke give de præcise tal, da IRONMAN har valgt ikke at lave en startliste, hvor der kan søges på nation. Men et forsigtigt gæt ligger på en 25-30 stykker igen i år.

IRONMAN African Championship, South Africa, kan følges på livestream på IRONMANs hjemmeside fra kl. 6.00 søndag morgen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply