To af feltets bedste løbere hos henholdsvis herrerne og kvinderne – Mario Mola og Andrea Hewitt – spurtede i dag fra resten af feltet og vandt stop nummer to i dette års ITU World Triathlon Series.

Det var nogle spændende konkurrencer der fandt sted hos både herrerne og kvinderne tidligere i dag i World Series Gold Coast – stop nummer to i WTS’ 2017-kalender. Mario Mola og Andrea Hewitt sejrede på sprint-distance ruten i nogle nervepirrende kampe mod de bedste af de bedste atleter på ITUs kortdistance-scene.

Hos herrerne var det et spændende race der skulle afgøres på det afsluttende løb mellem den førende Javier Gomez, den forsvarende verdensmester Mario Mola, sidste års WTS-treer Fernando Alarza og den nyslåede Super League-vinder Richard Murray. Mario Mola viste sig at være den stærkeste på dagen – som han i øvrigt normalt er på sprint-distancen – hos herrerne og fik slået et hul til konkurrenterne på de sidste par kilometer.

Hos kvinderne var det igen Andrea Hewitt der vandt, da hun også vandt årets første afdeling af World Series i Abu Dhabi for en måneds tid siden. Hun beviser dermed at hun for alvor er tilbage efter seks stabile år uden de allerstørste resultater

 – “Det var som sædvanligt et meget hårdt race, og på denne distance var både Richard (Murray, red.), Fernando (Alazar, red.) og Javi (Gomez, red.) alle på dupperne. Jeg skulle virkeligt give mig 100 procent for at vinde i dag,” fortæller Mario Mola til ITU Media.

“Hvert race er en ny og anderledes mulighed for at prøve og gøre vores bedste. I Abu Dhabi (hvor Mola mildt sagt fik tæsk, red.) tror jeg ikke at jeg var i dårligere form i forhold til i dag, men når man konkurrerer mod disse atleter, så går man fra førstepladsen til nummer otte og så til nummer tyve hvis man ikke har en god dag.”

Mario Mola
Foto: Delly Carr // ITU Media

Mola endte som bekendt med at vinde, og han måtte dele podie med Richard Murray og Fernando Alazar der blev henholdsvis nummer to og tre. Javier Gomez blev nummer fire, men beholder fortsat føringen i dette års VM-regnskab efter sejren i Abu Dhabi.

– “Jeg tror det her var ligesom i Rio, hvor jeg gav den alt jeg kunne. Mola var som en kraftig maskine ude på ruten, som en bil der går i sport-mode hvert tyvende sekund. Jeg svarede så godt igen jeg kunne, men han var bare for hurtig,” fortæller dagens nummer to, Richard Murray, til ITU Media.

Andrea Hewitt
Foto: Delly Carr // ITU Media

Også Andre Hewitt var tydeligt glad for sejren tidligere i dag.

– “Jeg vidste at mit løb var godt og det var også derfor jeg startede ud med så hårdt et pace. Man ved aldrig hvordan et race kommer til at udvikle sig, men i dag løb jeg bare de fem kilometer i mit eget tempo og det var så godt nok til at være i front, så jeg er meget glad,” fortæller Andrea Hewitt til ITU.

Hewitts sejr kommer i øvrigt kun én uge efter at hun kunne fejre sin 35 års fødselsdag.

– “Det var min fødselsdag i sidste uge, men er alder ikke kun et tal? Det hele afhænger af træningen. I dag var min svømning og cykling ikke så god, men så havde jeg til gengæld benene på løbet, og det er sådan triathlon fungerer.”

Dagens resultater i World Series Gold Coast kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply