Danmark havde i dag en enkelt deltager til start i det mexikanske Ironman 70.3 Los Cabos. Det var den professionelle über-biker Martin Jensen. Martin kørte et flot race i både vandet og på cyklen, men på det afsluttende løb, måtte han altså komme til kort. Martin slutter dagen på en ottendeplads.

En del af svømningens frontgruppe

Det var med en vandtemperatur på 29 grader, at deltagerne i dag skulle tilbagelægge 1900 meter svømning. En større frontgruppe, med blandt andre supersvømmeren Andy Potts, blev dannet allerede kort efter startskuddet lød. I denne gruppe er Martin Jensen også med og han blander sig dermed allerede tidligt i toppen.

Første mand til at forlade det våde element, blev som forventet Andy Potts. Han har dog følgeskab af blandt andre Martin Jensen, Mauricio Mendez Cruz og Matt Chabrot. Potts svømmetid ender på 25:27, men hele seks andre atleter, træder ind i T2 indenfor tyve sekunder.

Martin Jensen slutter, med tiden 25:40, svømningen i femtebedste tid.

Får kørt sig op som nummer fire på cyklen med næsthurtigste cykelsplit

Ved at komme op af vandet som en del af frontgruppen, sidder Martin Jensen dermed med rigtigt gode kort på hånden. Cyklen plejer at være Martins stærkeste disciplin, men cykelruten er både meget kuperet og meget varm. Så alting kan ske på dagens 90 kilometer cykling.

Undervejs på cyklingen, træder Martin godt til i pedalerne. Men i modsætning til hvad han normalt gør, får han ingen mulighed for at køre alene i front. Han får dog alligevel manøvreret cyklen godt afsted og kan i T2 stille cyklen som den fjerdebedste mand, efter en cykeltid på 2:10:54, hvilket faktisk også er dagens næsthurtigste cykelsplit.

Måtte gå igennem en aid-station på det afsluttende løb

Med en placering som nummer fire, med kun det afsluttende halvmarathon tilbage, ser det rigtigt godt ud for Martin. På grund af skader, har han dog ikke haft vanvittigt mange løbekilometer i benene i forvejen. Og sammenkoblet med de skyhøje mexikanske temperaturer, løb han bogstaveligt talt ind i en del problemer på det afsluttende løb.

Martin starter dog ellers godt ud efter T2. Men med omkring ti kilometer tilbage, begynder det at gå skævt. Ved aid-station ved 18-kilometermærket, måtte han sågar ned og gå. Han får dog alligevel kæmpet sig i mål på en hæderlig ottendeplads, og det må da siges at være absolut godkendt, med tanke på, at det efterhånden er ved at være længe siden, at han sidst har været i konkurrence.

Glad for at have gennemført

Martins egen Facebook-side, har han i en opdatering skrevet, at han da også er glad for, at have gennemført dagens mexikanske halve ironman. Også selvom han måtte ned at gå undervejs.

– “Deltog i 70.3 Los Cabos i dag, med en ottendeplads som resultat. Ringere end hvad jeg havde håbet på, men er meget glad for at have nået helt til startstregen og over målstregen, for første gang i meget lang tid. Det var højest sandsynligt det varmeste stævne jeg nogensinde har kørt og jeg havde virkeligt nogle udfordringer på de sidste ti kilometer på løbet. Jeg tror ikke at jeg nogensinde før, har været nødt til at gå 50 meter gennem en aid station i en halv ironman før. Men ved kilometer atten, var det hvad der skete.”

Resultater Ironman 70.3 Los Cabos 2016

1 Mauricio Mendez Cruz, Mexico, 3:52:17
2 Matt Chabrot, USA, 3:57:03
3 Cody Beals, Canada, 4:00:04

8 Martin Jensen, Danmark, 4:05:04

Du kan se alle resultater fra racet i Mexico her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply