For kun få minutter siden, stod det første større slag i Ironman-verdenen, og det var med danske Martin Jensen på startstregen hos de professionelle herrer. Det endte desværre med et DNF for Jensen, i et race, hvor Javier Gomez vandt efter at have domineret det afsluttende løb. Josh Amberger blev nummer to og Tyler Butterfield blev nummer tre.

Én mand i front på svømningen – Martin Jensen med i forfølgergruppen

Det var et yderst stærkt professionelt herrefelt, der her til morgen, var til start i Ironman 70.3 Dubai. Udover Martin Jensen, bestod feltet af navne som Javier Gomez, Tyler Butterfield og Tim O’Donnell, så der var dermed lagt op til et spændende race med masser af hård konkurrence.

Og det blev det da også. Allerede fra svømningen blev skudt i gang, valgte en enkelt af pro-herrerne at rive sig løs. Det var Josh Amberger, som tilsyneladende syntes, at tempoet hos de øvrige, var for langsomt. Han fik dog aldrig lang snor, da en større gruppe med Javier Gomez i front, lå kun kort efter, som så også betød, at Amberger – på trods af at være første mand på land – kun havde 32 sekunder til forfølgergruppen i T1.

I forfølgergruppen med Gomez, sad i øvrigt også Martin Jensen, så han sørgede i hvert fald for, at holde sig til oppe foran. Fra Amberger og ned til Jensen, var der 53 sekunder, men ved ankomsten i T2, var der ikke meget spredning på den 12 mand store forfølgergruppe.

Martin Jensen med i frontgruppen på cyklen

Josh Ambergers forspring fra svømningen, får heller ikke lov at holde særligt længe, på trods af, at han ellers havde trykket godt til i pedalerne på cyklens første kilometer. Omkring kilometer 20, har forfølgergruppen fået kontakt, og i jagten på den førende Amberger, er der altså faldet et par stykker fra. Knap en fjerdedel henne i cyklingen, er der dermed kun 9 mand helt i front – og Martin Jensen, han sidder trykt og godt i forreste gruppe.

Og så skulle der ikke gå længe, før der blev skabt endnu flere splittelser helt i front. Josh Amberger virker opsat på, at der skal laves ballade, og han får med et hårdt pace i front, splittet frontgruppen i to grupper. Fem mand sidder tilbage i front nu, og selvfølgelig er Martin Jensen én af dem – men en mand som Javier Gomez, han er altså blevet sat godt fra hjul. Halvvejs på cykelruten, er der mere end et minut mellem de to grupper, så Martin Jensen sidder absolut med gode kort.

Den aggressive kørsel fortsætter hele vejen mod T2, og på den sidste halvdel, er det særligt Tyler Butterfield, der trækker læsset. Det er rigeligt med fart på, og forfølgergruppen med Gomez, falder længere og længere bagud. Det betyder faktisk, at da den fem-mands frontgruppe med Martin Jensen når T2, er der næsten tre minutter til næste gruppe.

Og endnu bedre; Martin Jensen er den tredje mand til at sætte cyklen i skiftezonen. Han er elleve sekunder efter Butterfield, som er første mand, og syv sekunder efter Amberger, som er anden mand.

Javier Gomez sætter alle på plads på løbet – Martin Jensen udgår efter seks kilometer

I T2, sørger Josh Amberger for, at han igen er første mand ude af skiftezonen. Han buldrer derudaf, men der skal ikke gå længe, før Butterfield igen har fået ham indfanget. Både Amberger, Butterfield, Jensen og Tim O’Donnell løber relativt tæt, men bagfra sker der altså ting og sager.

En flyvende spanier har nemlig sat godt med damp på godstoget. Gomez ser ikke ud til, at ville acceptere sit tidstab på cyklen, og han løber ufatteligt hurtigt op igennem feltet. Efter kun 3,7 kilometer i løbeskoene, har Gomez allerede indhentet mere end et minut på de forreste, og den dominans fortsætter.

Snart har Gomez overtaget Martin Jensens fjerdeplads, og kort derefter også Tim O’Donnells tredjeplads. Kursen er tydeligvis sat direkte mod Butterfield og Amberger i front. Og med tolv kilometer løbet, er der kontakt mellem de tre forreste, hvor Amberger i et desperat forsøg, har sat et angreb ind.

Ambergers angreb får dog ikke lov at holde længe, og med syv kilometer tilbage, er Gomez ene mand i front. Hverken Amberger eller Butterfield kan være med i det tempo, så to tredjedele inde det afsluttende halvmarathon, ser herrernes race ud til, at være blevet afgjort.

Og det bliver så også Javier Gomez, som suverænt løber med sejren. Han kommer igennem dagens pinsler i tiden 3:42:21, hvilket altså er 02:18 hurtigere end Josh Amberger på andenpladsen og 02:39 hurtigere end Ruedi Wild, som på de sidste kilometre, overtog tredjepladsen fra Butterfield.

Martin Jensen måtte desværre, af endnu uvisse årsager, udgå efter cirka syv kilometer på løbet. Vi forsøger naturligvis at få en forklaring fra hovedpersonen selv.

Massere af danske age groupere dyster også i Dubai

Det var ikke kun Martin Jensen, der var til start i Dubai i dag. Massere af danske age groupere er også til start, og deres resultater, er blevet samlet i denne artikel. Det kan dog afsløres, at det blev til en enkelt guldmedalje, en enkelt bronzemedalje og derudover en enkelt top ti-placering. Det kan du læse meget mere om her.

Pro-herrernes podie i Ironman 70.3 Dubai 2017

1 Javier Gomez, 03:42:21
2 Josh Amberger, 03:44:38
3 Tyler Butterfield, 03:45:10
DNF Martin Jensen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

2 KOMMENTARER

  1. Lidt feedback på en ellers god artikel: Du får det skrevet som om, det var godt at f.eks. Martin Jensen cykler så stærkt og sætter Gomez på cyklingen. Men i bagklogskabens klare lys, er det jo Gomez, som vurderer sine egne kræfter dygtigt og lader dem slippe på cyklingen, hvor de jo må have givet den for meget gas, når de så ikke har kræfter til løbet … især hvis man DNF’er (uden at jeg kender årsagen – der kan jo være en anden grund)?

    • Hej Thomas, tak for din feedback. Jeg er med på, at det nemt kan læses sådan ud fra artikel – det er naturligvis flot her-og-nu at sætte Gomez på cyklen, men ikke smart, taget i betragtning af, at Gomez ender med at snyde dem alle sammen alligevel. Men som du kan læse her: https://pastaparty.dk/martin-jensen-derfor-udgaaet-ironman-70-3-dubai-2017/ , så udgik Martin ikke fordi han havde kørt sig selv i sænk, men fordi det var planlagt i forvejen, såfremt det ikke så ud til at blive en topplacering.

      Mvh Morten

Leave a Reply