Garmin Challenge Herning bød i dag på både de danske mesterskaber på mellemdistancen og et åbent race. Tyske Andreas Dreitz sejrede overall, men da han ikke kører under dansk licens, gik det danske mesterskab til Mathias Lyngsø Petersen. Pernille Thalund vandt til gengæld både samlet set og de danske mesterskaber. 

Man kunne næsten ikke ønske sig et bedre vejr end det deltagerne havde at køre i idag i Herning. Et par af tyve grader, en smule vind og lidt overskyet.

Og det passede tilsyneladende Mathias Lyngsø og Pernille Thalund godt, da de begge sikrede sig deres første danske mesterskaber på mellemdistancen.

Tyske Andreas Dreitz var ellers manden der var først over målstregen og dermed blev vinder af Garmin Challenge Herning. Men med en tysk licens, kunne han af gode grunde ikke nappe det danske mesterskab.

Det gik i stedet til Mathias Lyngsø, der i karrierens kun tredje mellemdistancerace, leverede en yderst stærk præstation, hvor han stiller cyklen som 2’er og forsvarede den hele vejen til målstregen.

DM-konkurrencens to’er blev Kristian Hindkjær, imens sidste års DM-sølvvinder Anders Christensen i dag måtte bytte sølv ud med bronze.

På kvindesiden overraskede Pernille Thalund alt og alle og nappede en suveræn sejr, både i open race og i det danske mesterskab. Thalund tog føringen fra Camilla Pedersen cirka 35 km inde på cykelruten og så så hun sig aldrig tilbage igen.

Camilla Pedersen fik tilsyneladende store problemer på det afsluttende løb og måtte en tur forbi medical tent, efter at være udgået. Det betød at britiske Laura Siddall rykkede op på andenpladsen 3:04 minutter efter Thalund, imens hollandske Frankie Sanjana tog tredjepladsen.

Pernille Thalund bliver dansk mester 2018 – Foto: Pastaparty.dk

Udover Pernille Thalund og Camilla Pedersen var der ikke andre danske kvinder til start i pro-klassen, hvorfor der ikke bliver uddelt sølv- og bronzemedaljer i pro-kvindernes DM-race.

Resultater DM på mellemdistancen / Garmin Challenge Herning

Pro-herrer, DM

1 Mathias Lyngsø Petersen, ISK Tri, 3:51:54
2 Kristian Hindkjær, Aarhus 1900 Triathlon, 3:57:31
3 Anders Christensen, Aalborg Triathlon Klub, 3:59:05

Pro-kvinder, DM

1 Pernille Thalund, Aarhus 1900 Triathlon, 4:20:55

Pro-herrer, åbent

1 Andreas Dreitz, Team Erdinger Alkoholfrei, 3:47:12
2 Mathias Lyngsø Petersen, ISK Tri, 3:51:54
3 Kristian Hindkjær, Aarhus 1900 Triathlon, 3:57:31

Pro-kvinder, åbent

1 Pernille Thalund, Aarhus 1900 Triathlon, 4:20:55
2 Laura Siddall, Storbritannien, 4:24:00
3 Frankie Sanjana, Holland, 4:42:00

Alle resultater kan ses her.

Leave a Reply