Michael Raelert, Annabel Luxford og de øvrige podietagere i pro-feltet ved IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør i søndags, var alle godt tilfredse med deres respektive præstationer, og havde kun ros tilovers for IRONMANs regionale mesterskab på den halve distance.

Det var seks meget tilfredse pro’ere der i søndags besatte podiepladserne ved IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i henholdsvis herrernes og kvindernes pro-klasse. Annabel Luxford var hurtigst hos kvinderne, imens Michael Raelert fik sig en seriøs opmuntring ovenpå et par år fyldt med uheld – og undervejs var der spænding indtil de første par kilometer i løbeskoene.

Michael Raelert: Det føles så godt

Det blev til en fornem sejr for tyske Michael Raelert i herrernes pro-klasse, hvor han efter at have kørt racet fra spids med hurtigste svømmesplit, stillede cyklen i T2 som en del af frontgruppen og til sidst løbet konkurrenterne midt over.

Det var derfor en meget tilfreds Michael Raelert, der efter racet udtalte:

– “Det var sådan et lækkert race og publikum. Jeg var virkeligt nervøs for at Andi (Boecherer, red.) ville komme op bagfra, så jeg pressede bare på. Det føles så godt at være tilbage på toppen i et mesterskab så hårdt som dette, med så mange stærke atleter i dag,” udtalte Michael Raelert kort efter at have krydset målstregen.

Også Raelerts nærmeste konkurrent Andi Boecherer var godt tilfreds med sin indsats.

– “Jeg nødt det virkeligt meget. Cykelruten var ikke let og det passede mig fint, og jeg tror jeg tog livet af Nils (Frommhold, red.) ved virkeligt at trykke til på cyklen. Med min skade i februar, gør det meget stolt at hente sølv i et mesterskab som det her,” fortalte Andi Boecherer og blev bakket op af Nils Frommhold;

 – “Det var en rutchebane derude, hvor Michael (Raelert, red.) og Andi (Boecherer, red.) trykkede godt til på cyklen. Det var ikke hvad jeg havde håbet på, for jeg kom her for at vinde. Men stadigvæk, en tredjeplads mod disse gutter, er for mig et godt resultat. Og sikke et fedt publikum, med virkeligt mange folk på cykelruten og inde i byen,” udtalte Nils Frommhold.

Annabel Luxford: Jeg er så glad

I kvindernes race blev det til en imponerende sejr til australske Annabel Luxford, der var den første til at forlade vandet, nummer to til at stille cyklen i T2 og hurtig til at angribe dansker-duoen Camilla Pedersen og Helle Frederiksen på de første meter af løbet.

Ingen af de to danskere kunne svare igen da australieren satte fut i løbeskoene – to konkurrenter hun ellers havde frygtet til langt inde i racet.

– “Jeg er så glad, for jeg var så tæt på at ende i en dansk sandwich. Jeg prøvede at holde mig fra at køre sikkert og bare gå all-in. Og det virkede, selvom det var hårdt derude med Camilla (Pedersen, red.) der virkeligt pressede den på cyklen,” udtalte Annabel Luxford efter at have krydset målstregen.

Og Luxford var ikke den eneste til at mærke smerten undervejs. Også Helle Frederiksen havde det hårdt undervejs.

– “Det var så hårdt, men jeg er ekstremt glad. Jeg ønskede at vise at jeg er tilbage i Europa, og det tror jeg at jeg gjorde. Det gjorde rigtigt ondt til sidst, men jeg lod bare tilskuerne bære mig over målstregen,” fortalte Helle Frederiksen stolt.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply