Et af årets allerstørste showdowns går løs i Frankfurt på søndag når der skal dystes om IRONMAN europamesterskabet på den fulde distance. En af favoritterne er den nyslåede IRONMAN 70.3 europamester Michael Raelert, og han er til start i mesterskabet for at sikre sig en plads til VM på Hawaii.

Et varmt race er en absolut fordel for den nyslåede IRONMAN 70.3 Europamester Michael Raelert. Og varmt, det er lige præcis hvad alle forudsigelser siger til det næste europæiske IRONMAN-mesterskab i rækken, IRONMAN Frankfurt. Denne gang et mesterskab på den fulde distance.

Føler sig positivt spændt og nervøs

Michael Raelert er selvsagt stærkt kørende for tiden, hvilket han tydeligt beviste da han i Helsingør maltrakterede samtlige konkurrenter på det afsluttende løb. Men nervøs, det er han helt sikkert (det var han i øvrigt også da vi snakkede med ham dagen før 70.3 EM i Helsingør – se selv videoen her).

– “Presset før en konkurrence er altid højt, men hvordan man forholder sig til det, gør den store forskel. Jeg må sige at jeg er positivt spændt og nervøs når det kommer til Frankfurt, for feltet er stærkt og forholdene på raceday kommer helt sikkert til at være meget krævende,” fortæller Michael Raelert i en pressemeddelelse.

Vil genopleve følelserne fra sejren i Helsingør

Når den yngste Raelert på søndag stiller til start ved IRONMAN European Championship i Frankfurt, er det første gang siden 2013 han kører om mesterskabet på den fulde distance. Tilbage i 2013 blev han nummer syv, og den placering kunne han godt tænke sig at forbedre.

– “Dengang løb jeg virkeligt tør for energi henimod slutningen på løbet, og jeg håber ikke at det sker igen. At vinde IRONMAN 70.3 EM for et par uger siden i Helsingør, føltes så godt, og den følelse vil jeg rigtigt gerne opleve igen. Men jeg ved hvor stærk konkurrencen på søndag bliver, og hvor lang en Ironman er. Racet i Frankfurt kan på ingen måde sammenlignes med løbet i Danmark,” fortæller Michael Raelert, der forventer et meget højt tempo allerede tidligt på cyklen.

– “Jeg ser frem til at se hvor jeg er henne på cyklen. Farten er der, men 90 kilometer på den halve distance, er noget helt andet end de 180 kilometer i en Ironman.”

Raelert forventer dog at han kan få et rigtigt godt udgangspunkt på svømningen, og på løbet ved han at alting kan ske:

– “På et marathon er alting åbent,” fortæller han.

Kona-kvalifikation er målet

Der bliver på papiret utroligt hård konkurrence om sejren i Frankfurt, hvor de største konkurrenter umiddelbart skal findes i navne som Sebastian Kienle, Andreas Boecherer, Patrick Lange, Cyril Viennot, Patrik Nilsson og James Cunnama.

De er allesammen utroligt stærke navne, hvor de fleste af dem er nødt til at blive besejret hvis Raelert skal opnå sæsonens største mål; at kvalificere sig til IRONMAN World Championship på Hawaii.

– “Jeg jagter en tur til Kona i år,” slutter Michael Raelert.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply