Kun en lille måned efter at have kørt IRONMAN Texas, løb Michelle Vesterby i dag en andenplads hjem på hjemmebanen i IRONMAN Lanzarote. I pro-rækkerne var Jens Petersen-Bach og Bekim Christensen også til start, hvor Jens fightede sig til en fjerdeplads. 

Der var ingen tvivl om hvorfor Michelle Vesterby var til start på Lanzarote i dag. Jagten gik på dyrebare Kona-point, hvor et topresultat ville sikre hende point nok til en så godt som sikker Kona-kvalifikation.

Og med dagens andenplads, ser rigtigt meget ud til at denne kvalifikation nu er kommet i hus. I hvert fald står Vesterby efter opdatering af KPR om et par dage, til at have 5000 point.

Det var da også en tilsyneladende tændt Michelle Vesterby, der gav den alt den kunne trække undervejs. Hun svømmede sig op som 2’er og var derefter hurtig til at indtage førstepladsen på cyklen.

Britiske Lucy Gossage fik dog hentet Vesterby efter knap 100 km. Og det var så det sidste de to kvinder så til hinanden, før målstregen var krydset.

Vesterby stillede cyklen i T2 fire minutter efter Gossage og tabte derefter yderligere et par minutter på marathonet. Men mon ikke hun alligevel er ganske godt tilfreds, efter Kona-kvalifikationen er i hus?

For Jens Petersen-Bachs vedkommende, blev fjerdepladsen hentet hjem efter en stærk præstation på tværs af alle tre discipliner. Han forlod vandet som 7’er, stiller cyklen som 8’er og løber sig derefter halvvejs op gennem top ti på det afsluttende marathon.

Jens nåede målstregen i tiden 9:04:04, der kun var 2,5 minut fra en top tre-placering og 11:47 efter vinderen Alessandro De Gasperi. Og det bedste ved det hele, er at også Jens er så godt som sikker på en billet til Hawaii.

Bekim Christensen udgik til gengæld i T2.

Nogle store danske age group-resultater er i øvrigt tikket ind, hvor Lars Lomholt svømmede, cyklede og løb sig til at være hurtigste age grouper overall. Mere om dét i en senere artikel.

Resultater IRONMAN Lanzarote 2018

Pro-herrer

1 Alessandro de Gasperi, Italien, 8:52:16
2 Ivan Rana, Spanien, 8:58:37
3 Cyril Viennot, Frankrig, 9:01:36
4 Jens Petersen-Bach, Danmark, 9:04:04
5 Andrej Vistica, Kroatien, 9:06:08

Pro-kvinder

1 Lucy Gossage, Storbritannien, 9:49:27
2 Michelle Vesterby, Danmark, 9:57:11
3 Nikki Bartlett, Storbritannien, 10:01:46
4 Saleta Castro Nogueira, Spanien, 10:04:26
5 Marta Bernardi, Italien, 10:11:57

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply