Det blev ikke til den ellers eftertragtede danske rekord for Michelle Vesterby i går, men en tur på podiet blev det da til. Et resultat som Vesterby selv er både glad og stolt over, selvom hun dog også er en anelse skuffet over ikke at have nappet rekorden. 

Michelle Vesterby jagtede i går den danske rekord på jernmandsdistancen i IRONMAN Klagenfurt, og tiden hun skulle slå var Camilla Pedersens tid på 8:56:01, som blev sat i IRONMAN Frankfurt 2013.

Målet blev imidlertid ikke indfriet, selvom hun allerede fra start fik fyret godt op under kedlerne og tog føringen fra de første meter af de i alt 3800 meter svømning. Vesterby kom sikkert på land som den førende kvinde, holdte sit forspring gennem samtlige 180 kilometer cykling og gik så tilsyneladende en svær tid i møde på det afsluttende marathon.

Her blev hun nemlig hentet af de senere ettere og toere Eva Wutti og Corrine Abraham, og så var der ikke meget at stille op. Vesterby var simpelthen bare træt, og manglede overskuddet til sidst.

 – “Første del af dagen forløb fuldstændig efter planen. Jeg havde overskud både under svømningen og på cykelruten. Jeg lå alene hele dagen og modvind gjorde, at jeg brugte en masse kræfter, som jeg kom til at mangle under løbet,” fortæller Michelle Vesterby dagen derpå. 

Vesterbys tid sluttede på 9:16:44, hvilket altså var mere end 20 minutter langsommere end den tid hun jagtede. Alligevel blev det til en plads på podiet – en plads hun er glad og stolt over, om end hun samtidigt er skuffet over ikke at nappet rekorden.

 – “Jeg er glad og stolt over at komme på podiet i et stærkt felt som dette, men det var ikke det resultat som jeg kom herned efter. Målsætningen var at presse mig selv rent tidsmæssigt. Den danske rekord var indenfor rækkevide, så det var oplagt at gå efter den. Det lykkedes desværre ikke idag og det er selvfølgelig en skuffelse. Men sådan er sport. Jeg gjorde mit bedste og idag var det ikke nok,” slutter Michelle Vesterby.

Næste gang vi ser Michelle Vesterby i absolut topform bliver ved IRONMAN World Championship på Hawaii til oktober. Et race, hvor målet er tunet ind på én ting, og kun én ting: En podieplads.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply