Mikkel Rosendal Larsen og Katrine Meldgaard var i dag hurtigst på den lange distance i dette års Silkeborg Duathlon. På den korte distance var Robin Kristensen og Heidi Slyk Simonsen hurtigst.

I hård blæst blev der i dag kørt Silkeborg Duathlon, arrangeret af det samme team der står bag det klassiske Silkeborg Triathlon. Der blev konkurreret over to distancer, hvor den lange bestod af 5 kilometer løb, 30 kilometer cykling og 5 kilometer løb, og den korte bestod af 2,5 kilometer løb, 15 kilometer cykling og 2,5 kilometer løb.

Mikkel Rosendal Larsen og Katrine Meldgaard hurtigst på den lange distance

På herrernes lange distance var det Mikkel Rosendal Larsen (SMT – Silkeborg Motion/Tri-klub) der trak det længste strå, efter at have grundlagt sejren under dagens 30 kilometer cykling. Det var ellers Gregers Christensen (Credo Endurance) der havde bragt sig selv i front på de første fem kilometer løb, men han måtte give fortabt på Mikkel Rosendal Larsens høje tempo på cyklen, der gav ham så stort et forspring at ingen af konkurrenterne så mere til ham.

Efter at have gennemført de afsluttende fem kilometer løb, kunne Mikkel Rosendal Larsen dermed løbe over målstregen som vinder af herrernes lange distance. Gregers Christensen tog sig af andenpladsen med et hul på lidt under tre minutter op til vinderen, imens Nikolaj Rud Sørensen (Aarhus 1900 Triathlon) tog sig af tredjepladsen, 4:17 efter Rosendal Larsen.

På kvindernes lange distance blev det også til en ganske suveræn sejr, da Katrine Meldgaard (Atletica Tri Horsens/MSI Pro Tri) satte alt og alle på plads allerede på det første løb. Her var Katrine mere end et minut hurtigere end den nærmeste konkurrent Anni Friis Pedersen (IFK), og så fik hun ellers udbygget det forspring gennem den resterende del af racet.

I mål var Katrine Meldgaard mere end fire minutter hurtigere end Anni Friis Pedersen der blev dagens nummer to, imens Bianca Lindhardt Klemmen rundede podiet af i tiden 1:43:19.

Robin Kristensen og Heidi Slyk Simonsen vandt på den korte distance

På herrernes korte distance var det Robin Kristensen der tog sig af sejren. Han var et halvt minuts tid hurtigere end de nærmeste konkurrenter på de første 2,5 kilometer løb, og på både cyklingen og det afsluttende løb formåede han at udbygge sit forspring en hel del ekstra.

Robin Kristensens sluttid blev 49:33, som er lige under fem minutter hurtigere end dagens nummer to Brian Priis (Frederikssund Triathlon Klub) der kom igennem i tiden 54:28. Tredjepladsen blev besat af lokale Kim Bay (Team Fun Race), der vandt i en tæt duel om det sidste podietrin mod Peter Thinghuus (SMT-Silkeborg).

Hos kvinderne var det Heidi Slyk Simonsen der viste sig at være noget hurtigere end alle andre. Det var ellers Hanne Fredberg (SMT-Silkeborg) der var den hurtigste på de første 2,5 kilometer løb, men på den tohjulede havde Heidi Slyk Simonsen bare mærkbart mere fart på, som altså dermed kom til at give hende sejren.

At være dagens hurtigste løber sikrede Hanne Fredberg dagens andenplads, imens Mie Hellerup Toft (Team Rud) tog sig af tredjepladsen, kun 11 sekunder fra andenpladsen.

Resultater Silkeborg Duathlon 2017

Herrernes lange distance

1 Mikkel Rosendal Larsen, SMT-Silkeborg Motion/Tri-Klub, 1:19:32
2 Gregers Christensen, Credo Endurance, 1:22:15
3 Nikolaj Rud Sørensen, Aarhus 1900 Triathlon, 1:23:49
4 Simon Rud Sørensen, Team Rud, 1:24:09
5 Nicolai Schytz Scheldt, 1:25:18

Kvindernes lange distance

1 Katrine Meldgaard, Atletica Tri Horsens/MSI Pro Tri, 1:31:58
2 Anni Friis Pedersen, IFK, 1:36:09
3 Bianca Lindhardt Klemmen, DTRIF EP Medlem, 1:43:19
4 Christina Kjær, OTK/Supertri, 1:43:29
5 Ingvild Rønhovde, #Gangstas, 1:44:53

Herrernes korte distance

1 Robin Kristensen, 49:33
2 Brian Priis, Frederikssund Triathlon Klub, 54:28
3 Kim Bay, Team Fun Race, 55:30
4 Peter Thinghuus, SMT-Silkeborg, 55:31
5 Lasse Genz, SMT-Silkeborg, 56:24

Kvindernes korte distance

1 Heidi Slyk Simonsen, 56:41
2 Hanne Fredberg, SMT-Silkeborg, 59:37
3 Mie Hellerup Toft, Team Rud, 59:48
4 Lene Jørgensen, Team Motionsfeltet, 1:02:51
5 Line Thorsen Beck, 1:04:07

Alle resultater fra Silkeborg Duathlon 2017 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply