IRONMAN går nu ind i Norge med deres fulddistancestævner, der dermed erstatter det populære IRONMAN 70.3 Haugesund. Det skriver de i en pressemeddelelse. 

Deres nye fulddistancestævne kommer til at erstatte det populære IRONMAN 70.3 Haugesund-event, der særligt hos danskere er et meget populært race. Fra næste år vil der dog ikke være et 70.3 race at finde i Haugesund, hvor langdistancehungrende triatleter nu kan køre den fulde IRONMAN distance i det samme område.

Spørger man IRONMAN selv, er der heller ingen tvivl om hvorfor det populære 70.3-stævne nu bliver erstattet af et race på den dobbelte distance. Lokationen er ganske enkelt perfekt hvis man vil have sig en oplevelse, og med triathlons stigende popularitet i Norge, føler IRONMAN at det er tid til den helt store fest.

 – “Det her er en lokation der gennem mange år har stået på flere tusinde europæiske atleters ønskeliste. Entusiasmen for IRONMAN-stævner i Norge og i de omkringliggende nordiske lande er enorm, så tiden er nu helt rigtigt for et IRONMAN-stævne i Norge,” udtaler Hans-Peter Zurbruegg, administrerende direktør for IRONMAN i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Med endnu et nyt fulddistance IRONMAN-stævne, bliver kalenderen nu øget til tre af slagsen i den skandinaviske region; KMD IRONMAN Copenhagen, IRONMAN Kalmar og IRONMAN Haugesund.

 – “Et IRONMAN-stævne har altid været vores mål. Det her er noget som hele teamet har set frem til, og vi kommer til at arbejde endnu hårdere for at skabe et fantastisk event som atleterne vil nyde,” fortæller Ivar Jacobsen, der er racedirektør i IRONMAN Haugesund Norway.

Atleterne kommer til at starte ud med 3800 meter svømning over to omgange i ferskvandssøen Skeisvatnet, kun 1,5 kilometer fra centrum af Haugesund. Den 180 kilometer lange cykelrute tager deltagerne en tur gennem regionen omkring Haugesund, hvor der undervejs vil være udsigt til maleriske bjerge og udsigt til sø og hav. Til slut vil det afsluttende marathon blive løbet over fire omgange, hvor fokus vil være på at atleterne skal have sig en opdagelsesrejse i selve byen før målstregen skal nåes ved byens havn.

 – “Vi er stolte af at få muligheden for at afvikle det første fulddistance IRONMA-event i Norge. Jeg vil meget gerne udtrykke et hjerteligt tak til alle atleterne og IRONMAN for deres support og støtte gennem de seneste år,” siger borgmester i Haugesund, Arne-Christian Mohn.

Første udgave af IRONMAN Haugesund bliver kørt den 1. juli 2018, og tilmeldingerne åbner den 10. juli 2017 klokken 16.00 lokal tid.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply