Før herrernes start på femte og sidste afdeling af Danske Invest DM Tri Serien ved Furesøen i søndags, var der lagt op til en gyser af en finale. Både Andreas Schilling, Emil Deleuran og Anders Lund Hansen lagde før søndagens finaleafdeling alle til at kunne løbe sejren hjem i den samlede DM stilling. Storfavoritten var dog Andreas Schilling, men på en dag hvor alting gik galt for den danske OL-deltager, måtte han nøjes med en samlet tredjeplads.

Tidsstraf for en mindre forseelse i T1

Dagen startede eller rigtigt godt for Andreas Schilling som kom op af vandet som nummer to kun to sekunder efter Casper Stenderup som var første mand på land. I T1 laver Schilling dog en mindre forseelse som normalt ikke straffes i de internationale ITU stævner.

“Mig, Casper Stenderup og Emil (Deleuran, red.) får tidsstraf for at noget af ærmerne på vores våddragter hænger ud over kassen”, forklarer Andreas Schilling i en telefonsamtale med Pastaparty.dk

Men den tidsstraf giver Schilling dog ikke meget for.

“Reglerne er ikke helt klare på området og når jeg kører i udlandet straffes det ikke. Det er mærkeligt at være vant til gøre ting i internationale stævner i udlandet, som så bliver straffet herhjemme,” forklarer Schilling videre.

“Jeg havde jo masser af tid i T1, så hvis jeg var bevidst med at intet måtte stritte ud af kassen i skiftezonen, så havde jeg også fået lagt våddragten helt ned i den,” forklarer han med hentydning til at han var første mand ude af T1.

Styrt under cyklingen

Schilling var ellers ude af T1 som første mand og fik hurtigt etableret en god frontgruppe som arbejdede godt sammen. Men også på cyklingen var Andreas Schilling uheldig og måtte en tur i grøften ved et vendepunkt efter cirka ti kilometer. Det var dog i følge Schilling selv ikke på grund af en glidetur på de regnglatte veje.

“Kæden hopper af da jeg rejser mig op i pedalerne for at træde cyklen i gang igen efter vendepunktet. Så jeg ryger lige en tur i grøften,” fortæller Schilling om det uheldige styrt.

Styrtet betyder at han taber en del tid og må køre solo resten af vejen ind til T2. Her kommer han ind 51 sekunder efter Thomas Strange som er dagens hurtigste mand på cyklen.

En gyser lige til det sidste på løbet

På løbet ved Schilling godt at den skal have fuld gas hvis han skal nå at indhente frontgruppen inden målstregen. Han giver den derfor rigtigt godt gas og når hen mod slutningen op til Emil Holm som ligger nummer tre.

Holm og Schilling begynder at løbe taktisk om tredjepladsen indtil Anders Lund Hansen kommer bragende bagfra. Andreas Schilling går med og Emil Holm bliver sat i Schillings og Lund Hansens hurtige tempo.

Andreas Schilling angriber Anders Lund Hansen lige inden de skal til at løbe ind på opløbsstrækningen og det var der en helt bestemt grund til.

“Jeg vidste at det ville være en lidt sjov og kringlet opløbstrækning hvor vi skal løbe hen over noget græs og igennem nogle trafikchikaner. Derfor sørger jeg for at jeg kommer først ind på opløbsstrækningen,” fortæller Schilling om hvordan dagens sidste uheldige situation kom til at vise sig.

“Jeg ligger forrest og vi mangler vel 20 meter til målstregen. Mig og Anders ligger meget tæt og i den hurtige fart flagre mine ben godt bagud. Anders strejfer lige mit ene ben i farten og det får mig bragt lidt ud af balance. Og med den fart, skal man ikke meget ud af balance for at miste momentum”.

Anders Lund Hansen når derfor lige akkurat at gå forbi Andreas Schilling som må tage til takke med dagens fjerdeplads. Schilling ved da også godt at Lund Hansen ikke gjorde det med vilje.

“Vi (Andreas Schilling og Anders Lund Hansen, red.) er jo træningskammerater til dagligt, så jeg ved at Anders ikke gjorde det med vilje, det kunne han ikke finde på,” fortæller Schilling om det uheldige opløb.

Mistede DM-guldet på uheldig dag

Desværre for Andreas Schilling, betød dagens fjerdeplads i finaleafdelingen at han måtte gå derfra med DM-bronze i stedet for DM-guld. Reglerne er nemlig sådan, at i tilfælde af pointlighed, er det sidste afdeling som afgør den samlede placering. Og med dagens resultat var der nemlig lige netop pointlighed mellem Schilling, Deleuran og Lund Hansen.

Da Deleuran vandt finaleafdelingen, blev det derfor også ham som løb med guldet. Anders Lund Hansen slog som bekendt Andreas Schilling på målstregen og det gør at Lund Hansen løber med DM-sølvet.

Schilling indgav ellers protest til dommerne, men da den uheldige episode med Anders Lund Hansen ikke kunne bevises, afslog dommerne protesten.

Det er til gengæld et afslag som Andreas Schilling ikke er helt tilfreds med.

“Jeg synes ikke det er fair og det er ærgerligt at DM skal afgøres på den måde,” siger Schilling, men slår hurtigt koldt vand i blodet.

“Det er sådan det er og det kan der ikke laves om på nu”.

Andreas Schilling ser frem til ITU World Triathlon Grand Final i Cozumel

I stedet for fortsat at hænge sig i det tabte DM-guld, glæder Andreas Schilling sig i stedet til sidste afdeling af ITU World Triathlon Grand Final i Cozumel i Mexico den 18. september. Og Andreas Schilling tager til Cozumel af én grund.

“Jeg skal selvfølgelig til Grand Final i Cozumel for at se om jeg kan forsvare min 15.-plads i ITU World Triathlon Series,” fortæller Schilling afdæmpet men stolt.

Schilling rejser afsted mod Cozumel på fredag og efter Grand Final er der dømt offseason. Det betyder dog ikke at han kommer til at ligge med benene oppe og spise chokoladetrøfler dagen lang.

“Jeg vil bruge tiden lige efter Cozumel på at slappe af og reflektere over sæsonen med min OL-deltagelse som højdepunkt. Derefter begynder træningen så småt til næste sæson,” forklarer Schilling.

Og vi skal heller ikke være bekymrede for om Andreas Schilling med årets succes vil forlade kortdistancekonkurrencerne for at køre langdistance.

“Jeg vil fortsat køre kortdistance næste år med fokus på World Series og se om jeg kan gøre det endnu bedre i Serien (World Triathlon Series, red.) end jeg har gjort det i år”.

Andreas Schilling kan dog ikke helt afskrive at han ikke kommer til at køre et par længere distancer næste år;

“Jeg vil måske køre en enkelt eller to halve (ironmans, red.) næste år hvis det lige passer ind i programmet,” slutter fredericianeren.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

1 KOMMENTAR

 1. Jeg har den største sympati for Andreas’s skuffelse efter at DM løb ham at hænde. Andreas er en fantastisk atlet hvilket hans udtagelse til OL også beviser.
  Derfor er det så meget mere uheldigt at Andreas indikerer at hans DM blev tabt på en 10 sekunders straf i T1, og at underkendelsen af hans protest ikke er fair.
  Fakta er at Andreas fik nøjagtig den samme straf ved DM serien i Århus, men stillede ikke spørgsmål ved den kendelse.
  Fakta er at selvom Andreas her siger at kontakten ikke var tilsigtet mellem ham og Andres inden mål, så var det netop på det grundlag han nedlagde protest.
  Fakta er at det ifølge reglerne er Andreas der skal stille med beviserne, og det kunne han ikke. Dommerne gjorde alt de kunne for at hjælpe, men ingen kunne på dagen levere skyggen af bevis.
  Fakta er at Andreas styrtede og mistede ca 1 minut samt både gruppe et og gruppe to.
  Fakta er at Andreas kun stillede op i tre afdelinger og dermed ikke havde samme mulighed som konkurrenterne, for at fravælge et resultatmæssigt dårligt stævne.
  Set fra min side, gjorde dommerne og efterfølgende konkurrence juryen et stort, reelt og absolut fair arbejde, som jeg åbent erkender kan være vanskelig at se når DM guld er reduceret til en bronze medalje.
  De venligste hilsner Steen/Overdommer DTriF

Leave a Reply