Imens der i Juelsminde blev kørt DM på mellemdistancen, blev der i den anden ende af landet – nærmere bestemt på Nordsjælland med udgangspunkt ved Skovshoved – kørt det traditionelle Øresund Triathlon på samme distance. 

I herrernes race vandt svenske Patrik Nilsson over Allan Steen Olesen og Esben Hovgaard, imens Trine Boye Larsen sejrede foran Caris Demptser og Signe Graver Larsen i kvindefeltet.

Hans Kongelige Højhed Kronpris Frederik var i øvrigt til start som almindelig age grouper. Hans præstation rakte til en placering som nummer 116 i herrefeltet. Det gjorde han i tiden 5:16:59.

Patrik Nilsson vinder pro-duel i herrefeltet

I herrernes felt var der stjernestøv over startlisten, hvor sidste års vinder af IRONMAN Copenhagen og IRONMAN Barcelona, Patrik Nilsson, var til start for at pudse formen af forud for IRONMAN Frankfurt om kun et par uger. Koblet sammen med de to professionelle danskere Allan Steen Olesen og Esben Hovgaard, var der lagt op til en interessant dyst om podieplaceringerne.

Bedst gik det for Patrik Nilsson da han efter lige under 4 timer på ruten, kunne kåres som vinder af Øresund Triathlon 2017. Han fik dog kamp til stregen af Allan Steen Olesen, der efter at have tabt omkring et halvt minut til Nilsson på svømningen, på egen hånd fik lukket hullet til svenskeren henimod slutningen på cykelruten.

Herefter løb de to duellanter side om side indtil omkring 15-kilometermærket, hvor Nilsson trak fra og løb i mål som vinder i ensom majestæt. Kun 40 sekunder senere krydsede Allan Steen Olesen målstregen på andenpladsen, imens der derefter skulle gå yderligere 9 minutter før Esben Hovgaard kom i mål som nummer tre.

I øvrigt en ganske fornuftig præstation af Hovgaard, der på både Facebook og Instagram på forhånd havde annonceret sin deltagelse som et træningspas frem mod Frankfurt.

Trine Boye Larsen vinder i kvindernes race

Også i kvindernes felt blev det relativt tæt i kampen om det øverste podietrin. Trine Boye Larsen var den hurtigste og vandt Øresund Triathlon 2017, men undervejs måtte hun ud i en længere elastikduel med Caris Dempster.

Caris var den første kvinde til at forlade vandet, hvor den senere vinder Trine Boye Larsen kom op som nummer tre, men med et tidstab på lidt over 5,5 minutter. Herefter gik jagten ind, sådan at hun godt halvvejs på cykelruten havde indhentet halvdelen af det tabte.

På den sidste halvdel af cykelruten blev hullet op til Caris lukket, hvorefter Trine ovenikøbet også fik overhalet og distanceret hende med næsten tre minutter. Caris fik hentet et halvt minut af det tabte ind i T2, og på den første tredjedel af det afsluttende løb, så det også ud til at hun skulle lukke hullet op til Trine på et senere tidspunkt.

Sådan skulle det dog ikke gå, for da Trines føring var nede på lidt over et minut, blev afstanden mellem de to hurtigste igen øget – og så kunne Trine Boye Larsen løbe i mål som vinder af dette års Øresund Triathlon, med Caris Dempster i mål kun 1:43 senere.

Løberuten skulle dog ikke have været meget længere, for kun ti sekunder efter Caris var kommet i mål til en andenplads, krydsede en stærkt løbende Signe Graver Larsen målstregen som nummer tre.

Resultater Øresund Triathlon 2017

Herrer

1 Patrik Nilsson, BMC-Etixx Pro Triathlon Team, 3:58:34
2 Allan Steen Olesen, KTK86, 3:59:14
3 Esben Hovgaard, KTK86, 4:08:19
4 Peter Seidler, KTK86, 4:12:33
5 Lars Dyrholm Hansen, KTK86, 4:13:53

Kvinder

1 Trine Boye Larsen, Tri4, 4:40:23
2 Caris Demptser, KTK86, 4:42:06
3 Signe Graver Larsen, Herlev Tri & Motion, 4:42:16
4 Pia Englyst, KTK86, 4:46:57
5 Lillan Sindahl Glümer, Playground Tri, 4:58:42

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply