Cykellegenden Fabian Cancellara ser tilsyneladende et stort potentiale i triathlon. Efter sin pensionering fra professionel cykling er det schweiziske cykelikon blevet partner i den nyligt genopståede TriStar tri-serie.

Den dobbelte olympiske mester og firedobbelte verdensmester Fabian Cancellara holder sig dermed fortsat loyal til cyklen. Men ikke kun til cyklen. Han har nemlig besluttet sig for at blive partner i TriStar tri-serien sammen med grundlæggerne Georg Hochegger og Armin Meier.

– “Jeg blev med det samme fascineret af dette tri-format, da det mest af alt favoriserer cyklisterne,” fort√¶ller Cancellara i en pressemeddelelse. “Jeg vil bidrage med al min viden og energi i projektet og sikre at TriStar bliver et globalt brand”.

Arrang√łrerne¬†er enige med Cancellara i at ‘st√¶rke cyklister har en fordel i TriStar og at formatet specielt henvender sig til fritidsatleter’.

TriStar er ikke helt nyt

TriStar er dog ikke en helt ny ting. Serien blev grundlagt af Georg Hochegger der er medlem af IRONMAN Hall of Fame, og oplevede en stor stigning i deltagere i perioden 2009 til 2012. P√• sit st√łrste var der 25 TriStar-st√¶vner p√• mange forskellige lokationer, med mere end 30.000 atleter som deltagere.

I en pressemeddelelse fra TriStar står der skrevet at seriens lynhurtige vækst sammen med den primære investors exit, var de primære årsager til at serien forsvandt fra tri-scenen i fire år.

Nu starter TriStar op igen med ‘nye partnere, et nyt koncept og en mere nede-p√•-jorden attitude’. I weekenden den 2.-3. september 2017 bliver det f√łrste nye TriStar-event k√łrt i Rorschach i gr√¶nseregionen hvor¬†Schweitz, Tyskland og √ėstrig m√łdes.

Ejerne har besluttet at fokusere på stærke lokale partnere i det nye race, og så vil de benytte sig af en form for licensstruktur. På mellemlangt sigt er planen at serien skal ekspandere ud i forskellige europæiske lande og at være internationalt aktivt fra og med 2020.

Distancerne i serien lyder på 55.5 og 111 km og det er to distancer der er godkendte af ITU.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk k√¶reste og to vidunderlige d√łtre. Og s√• ser jeg mig selv som ret ambiti√łs med tri-sporten, hvor jeg ovre p√• min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply