Det østrigske IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun, der hvert år er godt besøgt af danske triatleter, har netop offentliggjort at der i år kommer til at være flere VM-pladser på spil end i noget andet IRONMAN-race i Europa. Hele 75 startpladser til IRONMAN 70.3 World Championship 2018 i sydafrikanske Port Elisabeth er der på spil.

Den 27. august 2017 løber dette års udgave af IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun af stablen, og mere end 2.000 atleter er til start i et af Europas største IRONMAN 70.3-events. Sidste år var 17 danskere til start i det østrigske race, der forrige år var vært for IRONMAN 70.3 World Championship – og sidste år kørte danske Tine Holst en smuk andenplads hjem hos pro-kvinderne.

Kvalifikationspladserne er først til VM i 2018

Udover at ruten med sine 1900 meter svømning i krystalklare Zell-søen, 90 kilometer kuperet cykling i gletchernatur og en halvmarathon langs med søen, så er der måske nu endnu en grund til at tage et smut forbi Østrig den 27. august. Hvor et IRONMAN 70.3-race normalt har 50 kvalifikationspladser til 70.3-VM, så er der nemlig nu blevet tildelt yderligere 25 ekstra kvalifikationspladser i IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun så racet nu tilbyder hele 75 VM-slots.

Kvalificerer man sig til 70.3-VM igennem racet i Zell am See, har man til gengæld også et helt år til at komme i VM-form. Startpladsen gælder nemlig først til IRONMAN 70.3 World Championship i Port Elizabeth i Sydafrika i 2018.

De ekstra VM-pladser kommer fra et aflyst stævne

For ikke længe siden blev det offentliggjort at IRONMAN 70.3 Budapest var blevet aflyst. 25 af VM-pladserne er dermed blevet tildelt til IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun, hvor det sædvanligvis er de største age groups der får mest glæde af de ekstra VM-pladser.

Hos arrangørerne af IRONMAN 70.3 Zell am See-Kaprun er man kede af at det ungarske IRONMAN 70.3 Budapest er blevet aflyst, men man tager til gengæld også gerne imod de atleter der havde planlagt deltagelse i Ungarn.

– “Vi vil gerne invitere alle atleterne fra Ungarn til Zell am See-Kaprun, og de bliver budt velkommen med åbne arme,” fortæller Renate Ecker der administrerende direktør for Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH.

Og hun bakkes op af løbsdirektør Patrick Schörkmayer, der udtrykker tilfredshed med de 25 ekstra VM-pladser.

– “Vi er meget tilfredse med vores nye antal VM-pladser, og 25 ekstra er naturligvis en god nyhed for vores event. Ruten har været kendt over hele verden siden vores VM i 2015, og vi ser frem til et spektakulært race.”

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply