Ruedi Wild og Radka Kahlefeldt sejrede i nat hos henholdsvis herrerne og kvinderne i IRONMAN 70.3 Subic Bay i Filippinerne. Men særligt hos herrerne var der en drabelig kamp om sejren lige til det sidste.

Det var en flot række af nogle af verdens bedste triatleter der i nat var til start i IRONMAN 70.3 Subic Bay i Filippinerne. Hos herrerne var det navne som Michael Raelert, Craig Alexander og Tim Reed der var til start, imens sidste års forsvarende vinder Caroline Steffen og Radka Kahlefeldt var blandt de startende hos kvinderne.

Det blev til en schweizisk sejr hos herrerne da Ruedi Wild vandt en heftig duel med Craig Alexander (Australien) og Tim Reed (Australien). Hos kvinderne sejrede Radka Kahlefeldt (Tjekkiet) foran Caroline Steffen (Schweitz) og Dimity Lee Duke (Australien).

Herrernes race

Det var et stærkt herre-pro felt der i nat var til start i Subic Bay. Mindst fem mænd var på forhånd nogle oplagte bud til sejren, inklusiv den forsvarende mester Craig Alexander, 70.3 Verdensmester Tim Reed, Ruedi Wild, Sven Riederer og Michael Raelert.

Derudover var det også værd at holde øje med Sam Betten, Tim Van Berken, Kevin Colington, Jake Montgomery, Kyle Buckingham og Ritchie Nichols.

Allerede fra startskuddet lød og de mandlige pro’ere begav sig ud på de 1900 meter svømning, stod det dog hurtigt klart hvem der var mest klar til at dyste om sejren i Filippinerne.

Sam Betten førte nemlig an i en otte mand stor frontgruppe, hvor Montgomery, Raelert, Collington, Reiderer, Alexander, Reed og Wild var med. I T1 var det dissse navne der kom ind i samme rækkefølge, og knap et minut skulle der gå før Kyle Buckingham fulgte efter.

Betten skulle dog ikke have lov at føre an længe, for Jake Montgomery så ud til at have noget at bevise i hans kun andet race efter et seriøst cykelstyrt for noget tid siden. Han trækker sig selv væk fra konkurrenterne og har halvvejs på cyklen opbygget et forspring på mere end et minut til forfølgerne.

Det forspring holder han hele vejen til T2, hvor de nærmeste forfølgere følger mere end 1:20 efter. Men med løbekapaciteter som Alexander, Raelert og Wild med her, er 1:20 ikke lang tid.

Der skulle heller ikke gå mange kilometer før først en enkelt herre og efterfølgende en gruppe på tre havde indhentet Montgomery. Riederer var den første mand til at passere Montgomery, og ikke langt bagefter jagtede Reed, Alexander og Colington. Og nogle få sekunder efter dem, så det ud til at Wild måtte lide for at forsøge at hænge på.

Men det var tilsyneladende kun et spil for galleriet, for halvvejs havde Wild både indhentet de tre lige foran, samt løbet op til Riederer, så der nu løb en schweizisk duo i front.

Et angreb fra Wild fik knækket Riederer kun kort tid efter, og så var Wild ene mand i front. Men han fik også lov at kæmpe for det, for kun kort efter jagtede Alexander i et ligeså hæsblæsende tempo.

Australieren nåede dog aldrig op til Ruedi Wild, der dermed kunne tage sejren kun 33 sekunder foran Craig Alexander. Tim Reed måtte også opgive at følge det drabelige pace fra de to foran ham, og han løber i mål på tredjepladsen – 1:53 efter Ruedi Wild og 1:20 efter Craig Alexander.

Kvindernes race

Også hos kvinderne så det længe ud til at skulle blive en tæt kamp om sejren. I sidste ende viste det sig dog alligevel at den ene bare var i en klasse for sig selv i nat.

Storfavoritterne hos kvinderne, Caroline Steffen og Radka Kahlefeldt beviste deres favoritværdigheder allerede i vandet, da de efter at have dannet fælles front på de 1900 meter svømning, trådte ind i T1 sammen. Og det gjorde de med et forspring på mere end et minut til den nærmeste forfølger, Kate Bevilaqua.

De to kvinder fortsatte deres dominans på cyklen, hvor de midtvejs havde fået udbygget forspringet til 3:56 til den nærmeste forfølger, der nu var Dimity Lee Duke. Det så dermed ud til at sidste års battle skulle gentages igen i år, hvor netop Caroline Steffen og Radka Kahlefeldt var de to førende kvinder, men hvor Steffen havde de stærkeste løbeben.

Men i år blev der byttet om på rollerne. Efter at være ankommet i T2 sammen, trak Kahlefeldt hurtigt fra Steffen og fik sig et ganske fornuftigt forspring på kort tid. Det betød at Kahlefeldt godt halvvejs på løbet allerede var 1:56 foran Steffen, og så var det nærmest blot et spørgsmål om at cruise i mål for tjekken.

I mål var Radka Kahlefeldt den første kvinde, imens Caroline Steffen krydsede målstregen 3:43 efter. Og så skulle der altså gå knap 16 minutter før Dimity Lee Duke krydsede målstregen som nummer tre, helt konkret 19:45 efter Kahlefeldt.

Resultater IRONMAN 70.3 Subic Bay 2017

Herrernes resultater

1 Ruedi Wild, Schweitz, 3:48:24
2 Craig Alexander, Australien, 3:48:57
3 Tim Reed, Australien, 3:50:17
4 Sven Riederer, Schweitz, 3:52:04
5 Kevin Collington, USA, 3:52:11

Kvindernes resultater

1 Radka Kahlenfeldt, Tjekkiet, 4:22:13
2 Caroline Steffen, Schweitz, 4:25:55
3 Dimity Lee Duke, Australien, 4:41:57
4 Kate Bevilaqua, Australien, 4:47:29
5 Sarah Lester, Australien, 4:59:19

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply