At konkurrere i svømning, cykling og løb i tre nye formatter, var ikke noget der afskrækkede sydafrikanske Richard Murray. Han var ganske enkelt ustoppelig på Super League Triathlons første dag.

Richard Murray svømmede, cyklede og løb tre gange i forskellige rækkefølge, før han kunne nappe sejren på førstedagen af Super League Triathlon på australske Hamilton Island.

Dagens Triple Mix-format fik atleterne ud på tre etaper med ti minutters pause imellem hver etape, hvor nedtællingen begyndte så snart den første atlet havde krydset målstregen. Første etape var svøm-cykel-løb, anden etape var løb-cykel-svømning og tredje etape var cykel-svøm-løb.

1. etape

Richard Murray sluttede første etape med en tredjeplads efter at have hængt lidt efter på cyklen, men indhentede til gengæld det tabte på løbet. Richard Varga var manden der var i front på svømningen og var også første mand på cykelruten, men undervejs på den 6-kilometer lange cykelrute, blev der skiftet ud i fronten op til flere gange.

På løbet var Ryan Fischer toneangivende, men da atleterne nåede til målstregen var det først Jake Birtwhistle, efterfulgt af Mario Mola og derefter Richard Murray der krydsede stregen.

2. etape

2. etape startede med en løbetur der blev ført igennem den neutrale zone af Spencer Smith og Brad Bevan, og atleterne tog plads bag dem efter deres slutplacering på første etape.

Ben Shaw og Jake Birtwhistle var de førende igennem samtlige af de seks omgange løb, og de løb side om side ind i T1. På cyklen var Birtwhistle igen toneangivende, og tempoet fik sat Alistair Brownlee i problemer, så han faktisk måtte slippe feltet.

Birtwhistle holdte sig dog ikke i front hele vejen til T2, hvor Ryan Fisher henimod slutningen tog over og en kort overgang var alene i front. Han fik dog til allersidst følgeskab af Ben Shaw og de to var dermed de første to til at hoppe i det smukke lyseblå vand ved Hamilton Island.

Richard Vargas styrke i vandet fik dog bragt ham i front på de 300 meter afsluttende svømning, så det var Varga der var første mand til at krydse målstegen på 2. etape. Andrea Salvisberg var den næste over målstegen, imens Igor Polyanskiy var den tredje.

3. etape

3. etape af Triple Mix begyndte med at Robbie McEwen førte feltet igennem den neutrale zone. Josh Amberger og Andrea Salvisberg var derefter hurtige til at angribe og de to byggede løbende forspringet op til omkring 15 sekunder gennem fire omgange. Brent McMahon førte an i forfølgergruppen, men Ryan Bailie lykkedes med at slippe afsted fra gruppen og kom derfor til at ligge på mellemhånd ind mod T1.

I T1 var Salvisberg den første til at stille cyklen og hoppe i vandet fra pontonen. Han var også den første til at passere den første bøje, men endnu engang kom Richard Varga flyvende bagfra og tog føringen. Han slap dog ikke af med Ryan Bailie, der gjorde ham følgeskab hele vejen ind til T2.

Det var Varga og Bailie der var de første på løberuten, men en flyvende Richard Murray havde så meget fart i løbeskoene at han hurtigt fik løbet sig op fra en femteplads til at være den førende atlet. Og faktisk lykkedes det ham at indhente Alistair Brownlee med en omgang!

Murray kunne som bekendt krydse målstregen som vinder af dagens Triple Mix, imens Varga og Bailie måtte sprinte om andenpladsen. Her var det Bailie der trak det længste strå og henviste Varga til tredjepladsen på etapen.

Richard Murray samlet i front efter førstedagen

Richard Murray nappede ikke kun etapesejren på tredje etape, han tog sig også af den samlede sejr på førstedagen på Hamilton Island. Richard Varga blev – på trods af sine fem-sekunders bonusser for at være først ude af vandet på 1. etape og sejren på 2. etape – nummer to samlet, imens Bailie indtager Super League Triathlons tredjepladsen efter førstedagen.

– “Jeg havde planlagt at tage det roligt på den første dag, men så bemærkede jeg på det sidste løb, at favoritterne var bag mig. Og så vidste jeg at det var tid til at give den gas,” fortalte Murray efter sejren.

Murray var dog ikke meget for at snakke om at han nåede at indhente Alistair Brownlee med en omgang på det afsluttende løb.

– “Jeg tror ikke han (Alistair Brownlee, red.) var i sin bedste form da han kom hertil. Jeg kan ikke sige at det ikke er stort, for jeg har gjort det før, men jeg tror han fik en skade eller at varmen fik ham til at bukke under. Det er i hvert fald ikke den sædvanlige Alistair Brownlee vi normalt ser.”

Richard Murray vil nu fokusere på at blive klar til The Eliminator der skal køres i morgen. Eliminator-formatet byder på en enkeltstart på cyklen fra morgenstunden og mere svømning, cykling og løb om eftermiddagen.

– “Jeg er meget glad for hvordan det hele endte, og jeg vil nu prøve at restiturere og blive klar til imorgen i de næste ti timer. Der er nemlig ikke længere end ti timer til vi skal køre enkeltstarten, og jeg håber at jeg kan skaffe mig en god startplads til om eftermiddagen ud af den,” slutter Richard Murray.

Du kan se alle tre etaper i fuld længde i videoen herunder:

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply