Ligesom ved kvinderne, fungerede fjerde afdeling af Danske Invest DM Tri Serien i Fredericia også som ETU Nordisk Mesterskab på sprintdistancen.

Til start i Fredericia stillede Danmark med en en meget stærk opstilling i form af blandt andet storfavoritten Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team), Casper Stenderup (Ganløse Tri-Center) og Emil Deleuran (Fredericia Triathlon Team). I alt var Danmark til start med 47 triatleter til De Nordiske Mesterskaber for herrer.

Racets udvikling

Da startskuddet gik til sprintdistancen 750 meter svømning i Lillebælt, lagde danske Daniel Bækkegård (Ganløse Tri-Center) sig hurtigt i front sammen med klubkammeraten Casper Stenderup (Ganløse Tri-Center). Første mand oppe af vandet var derfor Daniel Bækkegård tæt forfulgt af en lille gruppe bestående af norske Eirik Ravnan, Miki Taagholt (Ganløse Tri-Center), Casper Stenderup, svenske Joel Vikner og tyske Jannik Schaufler.

Cirka 17 sekunder efter første gruppe, kommer anden gruppe op af vandet. Her ligger stærke danske kort som blandt andet Andreas Schilling, Emil Deleuran.

Gruppe to var også kun lige løbet ud af T1 og hoppet på cyklerne, før netop Schilling og Deleuran rev sig fri fra gruppen sammen med tyske Ludwig Fleetwood. Allerede efter få kilometer havde trioen, anført af særligt Andreas Schilling, kørt sig op til frontgruppen.

Igennem hele cyklingen, svingede afstanden mellem gruppe et og to imellem ti og tyve sekunder. Gruppe to fik dog aldrig helt styr på det og måtte lande i T2 med cirka samme margin som da de forlod T1.

På de afsluttende fem kilometer løb, var det stort set hele vejen svært at forudse hvem som skulle løbe med sejren. Schilling og Deleuran havde ret hurtigt på løbet revet sig fri fra resten af frontgruppen sammen med tyske Jannik Schaufler og de løber side om side igennem de meste af det afsluttende løb. Portugisiske Vasco Vilaca havde hurtigt på løbet revet sig fri fra anden gruppe og var på et tidspunkt kun tre sekunder fra at nå op til Schilling, Deleuran og Schaufler. Han måtte dog til sidst melde pas og tabte hen mod slutningen energien.

Der var derfor lagt op til en intens dyst mellem de tre triatleter i front. Efter et hårdt opløb, kommer Andreas Schilling alene over målstregen som første mand forfulgt af Deleuran syv sekunder efter. Tyske Schaufler måtte i det intense opgør tage til takke med bronzemedaljen yderligere fem sekunder efter Deleuran. Casper Stenderup løber tyve sekunder senere over målstegen på dagens fjerdeplads, imens Fleetwood slutter dagen som nummer fem.

Danmark står dermed med både guld og sølv til De Nordiske Mesterskaber for herrer og med sølv og bronze til kvinderne. Et ganske godkendt dansk resultat.

I DM Tri-serie afdelingen er det Andreas Schilling som løber med sejren foran Emil Deleuran på andenpladsen og Casper Stenderup på tredjepladsen.

Resultater Nordiske Mesterskaber

1 Andreas Schilling, Fredericia Triathlon Team, 0:57:08
2 Emil Deleuran, Fredericia Triathlon Team, 0:57:15
3 Jannik Schaufler, Tyskland, 0:57:20

Resultater 4. Afdeling af Danske Invest DM Tri Serien

1 Andreas Schilling, Fredericia Triathlon Team, 0:57:08
2 Emil Deleuran, Fredericia Triathlon Team, 0:57:15
3 Casper Stenderup, Ganløse Tri-Center, 0:57:40

Øvrige resultater kan ses på ITUs hjemmeside her.

Foto: Helle Deleuran