Efter at være styrtet i finalen under sidste års Super League Jersey sidste år og alligevel endte som 10’er, var danske Andreas Schilling i dag tilbage på Jersey Island for at tage revanche fra sidste år. Det gik dog langtfra som han havde håbet, må man gå udfra. 

For i nærheden af sidste års top ti-placering, må man sige, at han aldrig rigtigt kom i dagens Triple Mix-format, der bød på race over tre etaper.

Første etape som en traditionel triathlon med svømning først, derefter cykling og til sidst løb. Fra anden etape blev det dog mixet op, så det her var løb først, cykling bagefter og til sidst svømning, inden den stod på sidste etape, der startede ud med cykling, efterfulgt af svømning, for til sidst at slutte med løb.

Endda med kun 10 minutter til at restituere og gøre sig klar igen mellem de enkelte etaper.

Allerede under første etape så det svært ud for Schilling, da han ligefra han var kommet op af vandet, befandt sig blandt den sidste halvdel af feltet. Med både svømning, cykling og løb overstået, gav det ham en placering som nummer 17, men med knap et minut op til etapevinderen Henri Schoeman fra Sydafrika.

På anden etape så det også svært ud fra starten, da Schilling hurtigt kom til at befinde sig blandt den bagerste tredjedel. Igennem løbet kom han da og det gjorde han også med cyklingen og svømning bagefter.

Men ved enden på anden etape, blev det desværre også enden på Andreas Schillings deltagelse i lørdagens race i Super League Jersey. Super Leagues 90-sekunders regel, der kort sagt betyder at man bliver pillet ud hvis man er kommet mere end 90 sekunder bagud, trådte her i kraft.

Noget der i øvrigt skete for 24 af herrerne ud af 31 startende. De er dog alle tilbage på startstregen igen i morgen, søndag, dog med minuspoint og derudover også uden point fra i dag. Podiechancerne for samtlige af dem der faldt for 90-sekunders reglen, er dermed utroligt forsvindende små.

Anden etape blev i øvrigt vundet af franske Vincent Luis i et sprintopgør mod Henri Schoeman, imens Vincent Luis nappede en klar etapesejr og dermed også sejr på førstedagen i Jersey. Nummer to blev Schoeman, imens Kristian Blummenfelt nappede lørdagens tredjeplads.

I kvindernes race, der blev kørt tidligere på eftermiddagen, blev det til en sejr til franske Cassandre Beaugrand foran Katie Zaferes og Ashleigh Gentle.

Resultater Super League Jersey 2018, dag 1

Herrer

1 Vincent Luis, Frankrig, 25 point
2 Henri Schoeman, Sydafrika, 21 point
3 Kristian Blummenfelt, Norge, 18 point
4 Jonathan Brownlee, Storbritannien, 16 point
5 Richard Murray, Sydafrika, 14 point

Kvinder

1 Cassandre Beaugrand, Frankrig, 25 point
2 Katie Zaferes, USA, 21 point
3 Ashleigh Gentle, Australien, 18 point
4 Kirstin Kasper, USA, 16 point
5 Jodie Stimpson, Storbritannien, 14 point

Leave a Reply