Der blev her til aften dystet i og omkring Tørring på distancen 400-19-4. Hurtigst var Sebastian Ebbelin hos herrerne og Nina Højris hos kvinderne.

Hverdagsstævnet Gudenå Mini Triathlon blev i dag kørt i den lille jyske by Tørring, med 400 meter svømning i Gudenåcenterets svømmehal, 19 kilometer cykling i og omkring Tørring og 4 kilometer løb med start og mål ved Gudenåcenteret.

Det er klubben Tørring IF Triathlon der står bag det lille hyggelige stævne, hvor i alt 89 triatleter fra nær og fjern var til start. Bedst gik det for Sebastian Ebbelin (Triathlon Horsens) og Nina Højris (Aarhus 1900 Triathlon) der vandt hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

Sebastian Ebbelin vinder hos herrerne

Hurtigst i herrernes race var Sebastian Ebbelin (Triathlon Horsens), der vandt foran Ole Hemme Hansen (Aarhus 1900 Triathlon) og Lasse Høj Christensen (Triathlon Horsens).

På de indledende 400 meter svømning i Gudenåcenterets svømmehal, var det dog Ole Hemme Hansen der kom bedst fra start og svømmede sig op af vandet i hurtigste tid. 5:03 var tiden Ole skulle bruge på at svømme distancen, og så var konkurrenter som de øvrige podietagere mere end et halvt minut bagud.

En hurtigtflyvende Sebastian Ebbelin skulle dog ikke bruge mange kilometer på den tohjulede før han havde bragt sig i front, og med dagens hurtigste cykelsplit, kunne han tage hul på løbet med et forspring på godt og vel 3 minutter til sin nærmeste konkurrent Ole Hemme Hansen.

Tre minutter er selvsagt svært at hente på kun fire kilometer løb, og der gik da heller ingenting imod de fysiske love her til aften. Sebastian Ebbelin holder sin føring hele vejen til målstregen og bliver dermed vinder af dette års Gudenå Mini Triathlon, hvor der til gengæld bagved var mere kamp om podiepladserne.

Ole Hemme Hansen var mand nummer to til at stille cyklen i T2, men han var skarpt forfulgt af Lasse Høj Christensen. Og selvom Christensen løb en anelse hurtigere end Hansen, så var det ikke nok til at nappe pladsen på det næstøverste podietrin – Ole Hemme Hansen bliver derfor nummer to, imens Lasse Høj Christensen tager sig af den sidste podieplads med en tredjeplads.

Marginen fra Sebastian Ebbelin til Ole Hemme Hansen var knap to minutter, imens der var yderligere et halvt minuts penge ned til Lasse Høj Christensen.

Nina Højris vandt hos kvinderne

I kvindernes race var der omvendt et lidt tættere race. I hvert fald mellem de to første. Nina Højris (Aarhus 1900 Triathlon) var hurtigst, imens hun havde Emma Christensen (Storck Scandinavia) umiddelbart lige efter sig. Nummer tre blev Emilie May Battersby (TIF Triathlon).

Det var allerede på svømningen at Nina Højris fik skabt fundamentet til sejren, da hun på de 400 meter indendørssvømning var suverænt den hurtigste kvinde. Nina brugte 5:42 på at tilbagelægge distancen, og så var den nærmeste konkurrent Emma Christensen allerede halvandet minut bagud.

Nina skulle dog ikke tage let på det, for på cyklen havde Emma Christensen travlt med at lukke hullet – men selvom der blev gjort et ihærdigt forsøg, så nåede hun aldrig helt op. Højris var dermed første kvinde på løberuten, men med knap et minut imellem de to, kunne der ikke hviles på laurbærerne.

Selvom Emma Christensen også på løbet er markant hurtigere end Nina Højris, bliver det dog alligevel sidstnævnte der bliver den første kvinde over målstregen. Nogle væsentligt langsommere skift i skiftezonerne for Emma Christensen, var måske det der faldt allermest ud til Højris’ fordel – for i T1 taber Christensen 23 sekunder, imens hun i T2 taber 16 sekunder.

Med 49 sekunder mellem de to kvinder på målstregen, kan man derfor med rolighed sige at tiden i skiftezonerne havde utroligt meget at sige om kvindernes resultat.

Nummer tre i kvindernes race blev i øvrigt Emilie May Battersby, der kom i mål knap 12,5 minut efter Nina Højris.

Resultater Gudenå Mini Triathlon 2017

Herre

1 Sebastian Ebbelin, Triathlon Horsens, 0:51:34
2 Ole Hemme Hansen, Aarhus 1900 Triathlon, 0:53:13
3 Lasse Høj Christensen, Triathlon Horsens, 0:53:48
4 Søren Ejsing, Sportigan Hedensted, 0:56:44
5 Hannibal Krogh Lund, Aarhus 1900 Triathlon, 0:58:00

Kvinder

1 Nina Højris, Aarhus 1900 Triathlon, 0:59:37
2 Emma Christensen, Storck Scandinavia, 1:00:28
3 Emilie May Battersby, TIF Triathlon, 1:11:13
4 Birgitte Adamczky, Odense NV, 1:12:30
5 Lene Smedegaard Jørgensen, TIF Triathlon, 1:14:08

Alle resultater fra Gudenå Mini Triathlon 2017 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply