Unge Sif Bendix Madsen strøg i lørdags til tops i Junior European Cup-afdelingen i Holten, efter at have domineret fuldstændigt på cyklen sammen med landsholdskammeraten Anne Holm. 

Det er kun to uger siden hun vandt Junior EM-sølv på samme distance i Kitzbühel, og da vi fanger Sif til en kommentar, fortæller hun da også at hun på forhånd har følt sig rigtigt godt kørende.

– “Op til racet havde jeg følt mig godt kørende til træning. Mit mål for racet var at få min svømning i åbent vand til at leve op til mit niveau i poolen og få en masse erfaring. Og så kunne jeg også godt tænke mig at vinde,” indleder Sif.

Inspireret af Brownlee-brødrene

På Facebook har man kunne læse lidt om at de to danske piger Sif og Anne, havde hentet inspiration fra Brownlee-brødrenes dominans i Leeds for et par uger siden. Og det bekræfter Sif mere eller mindre også;

– “Anne Holm og jeg havde haft en lang snak dagen inden racet hvor vi aftalte at lave noget sammen på cyklen,” fortæller Sif og fortsætter;

– “Da racet begyndte fik jeg heldigvis ikke så mange tæsk som i Kitzbühel og har lidt mere frit vand. Det gør så at min svømning går udemærket. Der er stadig noget at hente, og jeg kommer op som nummer 10.”

Dansk samarbejde gav sejren

Den gode svømning viste sig efterfølgende at være en kæmpestor fordel.

– “På cyklen sidder jeg i frontgruppen med Anne og en masse andre piger. Da vi kom til den bakke som vi havde aftalt at rykke på, gav vi den fuld gas og lavede et stort hul på meget kort tid. Resten af cyklingen lå vi og trykkede godt på, og fik kommunikeret godt med hensyn til at få mest ud af vores samarbejde,” beretter Sif, der tidligt på løbet får slået et hul til Anne Holm.

– “Vi kommer ind i T2 sammen og ud på løbet. Der var super stemning og jeg får rykket tidligt væk fra Anne. Resten af vejen ligger jeg forrest med et hul ned til de næste. Så alt i alt var det et super race for mit vedkommende, og der er en masse ting som lykkedes for mig.”

Anne Holm blev i øvrigt nummer seks, og må nok også siges at have en kæmpestor andel i Sifs solosejr.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply