Det blev i går til en flot dansk EM-medalje for juniorer da Sif Bendix Madsen vandt sølv ved EM i Kitzbühel. Sif var dog ikke den eneste dansker der klarede sig godt, for ind på en syvendeplads kom Anne Holm, imens Augusta Grønberg Christensen løb i mål på en 43. plads. 

Danmark må siges at have fået en forrygende start ved EM på kortdistance i østrigske Kitzbühel i går. Sif Bendix Madsen formåede at vinde sensationelt EM-sølv som førsteårsjunior, mod piger der var op til et par år ældre.

Også Anne Holm sørgede for et flot dansk EM-resultat ved at blive nummer 7, imens Augusta Grønberg Christensen løb sig i mål som nummer 43.

Sådan gik EM-konkurrencen for de danske piger

Det var britiske Kate Waugh der var den eneste der slog den unge dansker Sif Bendix Madsen ved EM i Kitzbühel. Briten fik dog ikke lov at hvile på laurbærerne for at løbe sejren hjem, for Sif gav hende virkeligt kamp til stregen. Kun tre sekunder adskilte de to hurtigste kvinder.

Det var et stort felt der efter 750 meter svømning satte sine fødder på land, hvor Anne Holm var den første dansker til at forlade vandet som nummer 10, imens Augusta Grønberg Christensen kom op som nummer 13 og Sif som nummer 26.

Sif fik dog på cyklingen kørt sig flot op gennem feltet og kunne tage hul på de afsluttende fem kilometer løb som nummer 2. Der blev løbet utroligt hårdt fra de første meter, og allerede tidligt fik briten Kate Waugh slået et mindre hul med Sif lige efter sig. Waugh, der i øvrigt er et par år ældre en Sif – viste sig at være for hurtig i løbeskoene, og selvom Sif ihærdigt prøvede at løbe med, så var Waugh bare en lille bitte tand hurtigere end den unge danske komet.

Kate Waugh vinder dermed EM-guld for juniorer, imens Sif krydser målstregen til en EM-sølvmedalje kun tre sekunder senere. Herefter skulle der gå 11 sekunder før franske Jessica Fullagar krydsede målstregen til EM-bronze.

Kort bagefter får Danmark sig endnu et flot EM-resultat, da Anne Holm krydser målstregen som nummer syv – ét minut efter vinderen Waugh og kun 15 sekunder fra en top-5 placering.

Augusta Grønberg Christensen brugte endnu et par minutter på ruten, og løb i mål som nummer 43. Hun sad ellers med i frontgruppen, men et uheld undervejs kostede desværre en del tid.

Resultater EM Kitzbühel – Junior sprint 2017

1 Kate Waugh, Storbritanien, 0:59:20
2 Sif Bendix Madsen, Danmark, 0:59:23
3 Jessica Fullagar, Frankrig, 0:59:34
4 Therese Feuersinger, Østrig, 0:59:52
5 Olivia Mathias, Storbritanien, 1:00:06

7 Anne Holm, Danmark, 1:00:21
43 Augusta Grønberg Christensen, Danmark, 1:05:04

Alle resultater fra pige-juniorernes EM kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply