Imens i alt 32 danske triatleter konkurrerer i henholdsvis Kina og Sydafrika i weekenden, så er der seks danskere til start i søndagens IRONMAN 70.3 Texas.

På hver af jordens fire kontinenter er der danskere til start i den kommende weekend. Herhjemme på dansk grund bliver der kørt både Jels Duathlon og Farum Mini Tri, imens to danskere er til start i IRONMAN 70.3 Liuzhou og 30 danskere er til start i IRONMAN South Africa. Og så er der også lige seks danskere til start på det amerikanske kontinent, når starten går i dette års IRONMAN 70.3 Texas på søndag.

De seks danskere er de to professionelle Maja Stage Nielsen og Helle Frederiksen og de fire age groupere Jesper Nybo Riis, Martin Juul, Tine Holmgaard og Thomas Nielsen. Så sent som for en måned siden blev Jesper Nybo Riis en klar nummer ét i Powerman Spain på Mallorca, så hans form ser i hvert fald ud til at være på plads. Og i IRONMAN 70.3 Puerto Rico for to uger siden blev Helle Frederiksen nummer tre – så hendes form fejler tilsyneladende heller ikke noget.

Hvordan de fire andre danskeres form ser ud, bliver til gengæld spændende at se.

Risiko for regn og torden på en ellers taknemmelig rute

Udover den sædvanlige vind i området, så er det ikke de allerstørste udfordringer der venter de fire danskere i Texas på søndag. Faktisk er ruten mere eller mindre pandekageflad, men til gengæld ventes der 27 grader med risiko for både regn og torden på søndag.

Dagen starter med 1900 meter svømning ud for Palm Beach på Galveston Island, der består af en enkelt omgang. Herefter venter der 90 kilometers fladbanerace på cyklen, der dog kan give en udfordring i form af vinden i området.

Til allersidst venter 21,1 kilometer afsluttende løb fordelt over tre omgange af syv kilometer, før deltagerne løber i mål tæt på områdets berømte Discovery Pyramid. Og heller ikke løberuten byder rigtigt på nogen højdemeter.

Dermed en yderst taknemmelig rute at skulle gennemføre. Nuvel, at lave en halv jernmand er aldrig nemt, men som IRONMAN selv siger det på deres hjemmeside; “It is the perfect early season race.”

De fire danske deltagere i IRONMAN 70.3 Texas 2017

FPro

55 Helle Frederiksen
70 Maja Stage Nielsen

M25-29

506 Jesper Nybo Riis

M35-39

1651 Martin Juul

F40-44

1837 Tine Holmgaard

M40-44

1161 Thomas Nielsen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply