Endnu en af de danske forårsklassikere blev i dag afholdt i og omkring Silkeborg, hvor den stod på Silkeborg Duathlon. Der skulle konkurreres på to forskellige distancer, hvor 2,5-15-2,5 var den korte og 5-30-5 var den lange.

På den lange distance var det Søren Bystrup og Line Brandt Pedersen der vandt, imens Peter Simonsen og Alberte Kjær Pedersen tog sejren på den korte distance.

Søren Bystrup vandt herrernes lange distance efter tæt podiekamp

Med kun en måneds tid til ETU Europamesterskabet i duathlon i Vejle, viste pro-duatleten Søren Bystrup i dag at formen er ved at være, hvor den skal. I hvert fald tog han sejren foran et ret så stærkt felt, der bl.a. havde deltagelse af Jels-vinderen Mikkel Rosendal Larsen.

Det var dog til gengæld ikke en helt suveræn sejr, som Bystrup fik løbet og cyklet sig til. Det var nemlig primært et mindre forspring fra den første løbetur, der endte med at gøre den store forskel til sidst.

Under første løbetur var Bystrup hurtigste mand med 34 sekunder ned til Odder-triatleten Martin Steen Thomsen. Efter et lige hurtigt skifte mellem de to hurtigste løbere, var det afsted ud på cyklerne, hvor farten også her var meget ens.

Det betød at Søren Bystrup kunne stille cyklen i T2 med et forspring på små 40 sekunder, som altså skulle vise sig at være nogle ganske afgørende sekunder.

I T2 var Martin Steen Thomsen nemlig fire sekunder hurtigere en Bystrup, ligesom han også var to sekunder hurtigere på det afsluttende løb. Det var dermed ikke nok for Thomsen til at sætte sig helt i front, hvorfor Søren Bystrup på målstregen stod som sejrsherre i tiden 1:15:47, imens Martin Thomsen blev 2’er i tiden 1:16:27.

Tredjepladsen blev besat af Nicholas Ward Munoz, der kun brugte 19 sekunder ekstra på ruten. Så det blev altså et ganske tæt podie på herrernes lange distance.

Til gengæld måtte der gå lidt over to minutter før Jels-vinderen Mikkel Rosendal Larsen besatte første placering udenfor podiet.

Line Brandt Pedersen vandt kvindernes lange distance med løbeskoene som sit stærkeste våben

Hvor det blev til et tæt podie på herrernes lange distance, blev det til gengæld til en anelse mere suveræn sejr for Line Brandt Pedersen på kvindernes ditto.

Og det var særligt de to løbeturer, der skulle vise sig at blive ganske afgørende for Lines sejr.

Allerede på den første løbetur fik hun nemlig opbygget et forspring på et minuts penge til først Pernille Laursen og dernæst Katrine Meldgaard som nærmeste forfølgere. Det var så til gengæld heller ikke kun under første løbetur at der var god fart i Pedersen, for under cykelturen formåede hun at holde sit forspring stabilt hele vejen til skiftezonen. Og så kunne hun tage hul på den afsluttende løbetur med mere end et minuts forspring til Katrine Meldgaard, der havde slået et hul på et par minutter til Laursen.

Men på trods af at Meldgaard ellers har sin styrke på løbet, var der intet hun kunne stille op mod en markant hurtigere løbende Line Brandt Pedersen.

Line løber de afsluttende fem kilometer i tiden 17:54, hvilket var lidt over halvanden minut hurtigere end Katrine Meldgaard, der altså i forvejen var mere end et minut efter i T2.

Vinderen blev dermed ganske klart Line Brandt Pedersen i tiden 1:27:07, imens Katrine Meldgaard blev nærmeste konkurrent i tiden 1:29:38. Pernille Laursen rundede podiet af med et afsluttende løbesplit på 18:46, der gav hende en total tid på 1:30:55.

Peter Simonsen og Alberte Kjær hurtigst på den korte distance

Også på den kortere distance 2,5-15-2,5 blev der konkurreret, hvor der skete noget så sjældent som at det var kvindernes vinder der var den hurtigste.

Det var dog heller ikke en frøken hvem-som-helst der vandt kvindernes korte distance, da det var pro-triatleten Alberte Kjær der satte et markant aftryk på resultatlisten.

Alberte Kjær brugte 0:41:25 på ruten, imens den tidligere landsholdskollega Dorthea Jørgensen brugte knap fem minutter mere for at løbe i mål på andenpladsen. Ida Axø rundede pigernes podie af, hvilket blev gjort i tiden 0:47:50.

Herrernes vinder blev Peter Simonsen, der med tiden 0:43:20 var 28 sekunder hurtigere end Jeppe Lihn på andenpladsen og 1:13 hurtigere end Mathias Amtoft Brødsgaard på tredjepladsen.