Det bliver næsten på hjemmebane når det danske landshold i morgen konkurrerer i European Cup-afdelingen i Malmö. Til start har vi i alt syv danske atleter i eliteklasserne, hvor der venter et stort comeback til Ditte E. Kristensen i kvindernes elitefelt.

Ditte har ikke stået på en startstreg i mere end et år, men efter lang tids genoptræning efter diverse skader og et træningsophold ad flere omgange i Californien gennem vinteren og foråret, finder vi hende nu engang engang tilbage i de rød-hvide farver.

Set i forhold til at Ditte kom direkte fra en sikret OL-kvalifikation gennem World Cup og World Series-stævner, virker et European Cup-race ikke umiddelbart som det største af det største – men efter at have været ude i så lang tid, mon ikke så at Ditte bare glæder sig til at komme tilbage og give den gas, og at det nok skal være motivation nok i sig selv til at hun går all-in?

I kvindernes elitefelt er Ditte i øvrigt den eneste dansker til start, men tager vi et kig på herrernes ditto, så finder vi altså seks rødt-hvidt klædte triatleter. Det drejer sig blandt andet om Miki Taagholt der har været ude i lidt tid efter sit styrt ved EM på sprintdistancen i Düsseldorf, og den danske mester på distancen (non-draft) skal nok være sulten efter at komme stærkt tilbage.

Miki har følgesskab af Daniel Bækkegård, Mathias Lyngsø Petersen, Henrik Klemmesen, Nicklas Røssner og Ole Hemme Hansen, så der skal nok være rig mulighed for at få øje på de danske farver i herrernes elitefelt.

Distancen lyder sædvanligvis på 750 m svømning, 20 km cykling og 5 km løb, og starten går i morgen klokken 15.00 for kvindernes vedkommende og 17.00 for herrernes. Derudover bliver der også konkurreret i junior- og ungdomsklasserne lørdag ved middagstid, imens der søndag er race for age groupere – startlisterne til disse konkurrencer har vi dog ikke kunne fremskaffe.

Danske eliteatleter til start i ETU European Cup i Malmø 2017

Elite herrer

26 Daniel Bækkegård
31 Mathias Lyngsø Petersen
41 Henrik Klemmesen
42 Miki Taagholt
50 Nicklas Røssner
58 Ole Hemme Hansen

Elite kvinder

17 Ditte Kristensen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply