Det britiske triathlon forbund, British Triathlon, har for et par dage siden offentliggjort et helt nyt triathlon event i deres kalender. Men det er altså ikke et hvilket som helst event, det er nemlig et helt nyt stafet-event der kommer til at gå under navnet British Triathlon Mixed Relay Cup Nottingham.

Det nye stævne broadcastes på BBC

Dette splinternye stafet-event i engelske Nottingham, kommer til at have nogle af Storbritanniens største triatleter på startlisten, når det går løs den 2. september 2017. Og man må sige det er noget af en satsning.

For forbundet forventer nemlig op mod 20.000 tilskuere der kommer til at følge racet live, og så kommer BBC til at broadcaste til fjernsynet imens de tyve stafethold konkurrerer om den britiske hæder.

Det nye race byder kun på britiske triatleter

Skulle man så nu gå med en forventning om, at det er atleter fra hele verden der bliver samlet i Nottingham, så kan man godt tro om igen. For det er faktisk kun britiske atleter der vil udgøre de tyve stafethold.

De forskellige hold bliver dannet ud fra British Triathlons træningscentre og større byer, som kommer til at betyde, at man kommer til at se de absolut bedste britiske triatleter på hold med sportens kommende talenter.

Af de større byer der kommer til at danne ramme for de forskellige stafethold, finder vi blandt andet Leeds, Loughborough, Stirling, Cardiff, Bath og Nottingham, og på hvert team vil man – som det er normalt indenfor mixed relay – finde to mænd og to kvinder.

Et tegn på at briterne tror på en stafet-konkurrence til OL i Tokyo

Distancen som hvert team skal ud på, er i alt 1200 meter svømning, 30 kilometer cykling og 6 kilometer løb. Det betyder at hver triatlet skal tilbagelægge 300 meter svømning, 7,5 kilometer cykling og 1,5 kilometer løb før de giver stafetten videre til en holdkammerat.

Der er derfor ikke rigtigt noget nyt i selve formatet, så man skal i stedet tage dette nye tiltag fra det engelske forbunds side, som et tegn på at de forbereder sig på en eventuel mixed relay-konkurrence til OL i Tokyo. Noget der i øvrigt bliver besluttet senere på året.

Jonathan Brownlee: Jeg ser meget frem til at være en del af det

Én af de navne der allerede er bekræftet som deltagere i British Triathlon Mixed Relay Cup Nottingham, er en af de allerstørste navne indenfor britisk triathlon. Og også indenfor triathlon på verdensplan. Nemlig Jonathan Brownlee.

Han har været med til at stable det nye race på benene, og han glæder sig til selv at deltage i Nottingham til september.

– “British Triathlon Mixed Relay Cup Nottingham kommer til at blive superfedt at se. Formatet er hurtigt og nervepirrende, og du ved aldrig rigtigt hvem der kommer til at krydse målstregen først,” fortæller Jonathan Brownlee i en pressemeddelelse.

– “Med England som regerende Commonwealth Games-mestre, har vi helt sikkert en masse talenter der kommer til at give et spændende show. Jeg ser meget frem til at være en del af det.”

British Triathlon Mixed Relay Cup Nottingham er indtil videre kun planlagt til at køre i 2017, men skulle det gå hen og blive en succes, er det sandsynligt at det vil blive kørt fremover også.

Foto fra pressemeddelelsen afslører ny engelsk landsholdsdragt?

Samtidigt med pressemeddelelsen om det nye stafet-race i Nottingham, giver pressemeddelelsen i sig selv også noget andet at tænke over. Bevares, ikke nogen stor ting, men alligevel noget man lige kommer til at skænke en tanke.

For i pressemeddelelsen er der et officielt foto, hvor fire britiske triatleter (heriblandt Brownlee-brødrene) poserer i en landsholdsdragt, der ikke umiddelbart er set før. Det henleder i hvert fald tankerne på, om det britiske landshold har fået nye dragter til den kommende sæson.

Bedøm selv herunder (den nye dragt øverst og den gamle nederst):

Er dette de nye britiske landsholdsdragter?
Er dette de nye britiske landsholdsdragter? – Foto: British Triathlon

Vs.

Den nuværende britiske landsholdsdragt
Den nuværende britiske landsholdsdragt – Foto: ITU Media

Danmark har i øvrigt også et stafetformat i kalenderen i 2017. Det er en del af DM Tri Serien og bliver afholdt dagen efter finalen i Fredericia. Det kan du læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply