Det er et lettet og stolt arrangørteam der ser tilbage på ETU europamesterskabet i Herning i lørdags.

Lørdag aften løb den sidste triatlet over målstregen ved det officielle ETU Europamesterskab i mellemdistance-triatlon på Torvet i et festklædt og solrigt Herning.

Startskudet gik kl. 10.00 ved Fuglsang Sø, og mens tyske Patrick Dirksmeier, som den allerførste krydsede målstregen og dermed kunne kalde sig officiel Europamester på mellemdistancen, havde de godt 1.500 atleter kæmpet sig igennem de 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb med massiv opbakning undervejs på ruten.

Cykelruten var tilrettelagt i de smukke naturområder omkring Herning, mens løberuten tog de mange triatleter igennem en spektakulær rute i midtbyen, som bl.a. gik igennem biblioteket på gågaden og Sdr. Anlæg, som samtidig afholdte den årlige kulturfestival Liv i Sdr. Anlæg.

Alt i alt er det en meget tilfreds borgmester i Herning Kommune der gør status på det veloverståede EM. Hernings Borgmester Lars Krarup udtaler.

 – “Det har været et helt igennem forrygende EM i Triatlon. Atleterne har givet os en god konkurrence, og midtbyen har sydet af liv hele lørdagen. Jeg synes, dagen har vist nogle af de mange muligheder, Herning har at byde på, og hvad vi som kommune kan tilbyde. Jeg er glad for, at indbyggerne i kommunen virkelig har bakket op om arrangementet, som både frivillige, deltagere og som engageret publikum,” fortæller Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Fantastisk opbakning fra publikum på ruten

Løbet blev arrangeret af Race Makers, der står bag Challenge Denmark (Challenge Herning og Challenge Fredericia), og også her har man bemærket det store fremmøde på ruten.

“Det har gjort et kæmpe indtryk på mig at se, hvor talstærkt publikum er mødt op for at støtte triatlerne. Både på ruten i løbet af dagen og omkring målområdet. Særligt bed jeg mærke i, hvordan publikum blev på ruten og sikrede at selv de sidste triatleter, som kom i mål oplevede opbakning. Det er helt fantastisk,” udtaler Claus Vesterby, løbsdirektør ved det nu overståede EM.

 – “Dagen er forløbet præcis, som vi havde håbet. Og oven på en dag som denne, er der nogle, som jeg er nødt til at nævne. Vi kunne nemlig ikke have bragt denne folkefest til Herning uden vores samarbejdspartnere og sponsorer. Herning Kommune, Sport Event Denmark, det Danske og Europæiske Triatlon Forbund og vores titelsponsor Garmin skal have en særlig tak i den forbindelse. Og alle de frivillige, som har valgt at bruge deres kostbare tid på os, skal have min allervarmeste tak. De er fundamentet i en event som denne.” 

Stærkt samarbejde sikrer succesfuld afvikling af EM i triatlon

Mads Freund, formand for Dansk Triatlon Forbund, fremhæver også det brede samarbejde som en af de vigtigste årsager til den succesfulde afvikling.

 – ”Først og fremmest viser dette EM i Herning, at der er bred opbakning til triatlon som folkesport. Det er det helt eventyrlige, at den europæiske elite, age-group’erne og motionisterne løber side om side. Det miks af elite og folkesport er unikt for triatlon. Og når vi så ovenikøbet kan krone det med et europamesterskab hos kvinderne og to fantastiske medaljer hos mændene, så har det været en stor dag for dansk triatlon. Det er klubberne, der står bag alle de frivillige, det er Herning, der lægger bymidte til, og Sport Event Denmark uden hvem, vi ikke kunne gennemføre dette. Og så er der Challenge Denmark og Race Makers, som vi har et fremragende samarbejde med. I dag har været en stor dag for dansk triatlon.” 

5-dobbelt verdensmesterskab i Danmark i 2018

Dansk triatlon går nogle spændende år i møde – ikke mindst med det 5-dobbelte VM i hhv. triatlon, duatlon, aquatlon, aquabike og cross-triatlon, som rammer Fyn i sommeren 2018.

Også her er Sport Event Denmark officiel partner, og om det udtaler direktør Lars Lundov:

 – ”EM i tri eller som det rettelig hedder, Garmin Challenge ETU European Middle Distance Championship, har i dag skabt vindere både i elitefeltet og blandt age-group’er og motionister. Og Herning har dannet rammen om en veritabel folkefest. Nu ser vi frem til at kunne byde triatlonverdenen velkommen tilbage til Danmark næste år, hvor vi afvikler ikke færre end fem VM’er i løbet af en uge i juli på Fyn.” 

Hos kvinderne var det danske Camilla Pedersen, der løb med titlen som europamester på mellemdistancen, og på podiet hos både eliteherrer og elitekvinder var de danske farver stærkt repræsenteret. Danske Anders Christensen og Miki Mørck Taagholt besatte hhv. 2. og 3. pladsen hos herrerne, mens Maja Stage Nielsen besatte 2. pladsen hos kvinderne. Et flot hjemmebane-resultat for de danske triatleter.

Næste store tri-event på dansk grund er på søndag når starten går til IRONMANs eget europæiske mesterskab på mellemdistancen. 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply