I morgen (fredag) starter en helt ny løbsserie i international triathlon – Super League Triathlon. De fleste af de allerstørste kortdistance-stjerner er til start, og i denne artikel giver et overblik over favoritterne og hvor racet kan følges. 

Det er ikke længe siden at Chris “Macca” McCormack offentliggjorde den nye løbsserie Super League Triathlon. Og i morgen er det så at startskuddet lyder til den allerførste udgave, når 27 mandlige tri-stjerner skal konkurrere om 200.000 dollars i australske Hamilton Island.

Men med så mange stjerner til start, hvem er så de største favoritter til sejren? Og hvordan kan man følge Super League Triathlon?

Her kan du følge Super League Triathlon

Lad os starte med det der måske nok er mest værd at vide. Hvor kan man følge Super League Triathlon?

Af et event der slår sig op på at være både medie- og tilskuervenligt, har Chris McCormack og resten af Super League Triathlon-teamet virkeligt også gjort noget ud af at det skal være nemt at følge.

Som udgangspunkt bliver det nemmest at følge via Super League Triathlons egen hjemmeside, hvor racet bliver sendt live og hvor man efterfølgende kan se det on demand.

Sendetiderne kommer til at se ud som følgende (dansk tid):

Fredag den 17. marts

Broadcasting starter klokken 7.30 dansk tid den 17. marts. Her skal atleterne ud på den såkaldte The Triple Mix, som består af følgende:

Runde 1: Svømning (300 meter), cykling (6 kilometer) og løb (2 kilometer)
10 minutter pause
Runde 2: Løb (2 kilometer), cykling (6kilometer) og svømning (300 meter)
10 minutter pause
Runde 3 – Cykling (6 kilometer), svømning (300 meter) og løb (2 kilometer)

Lørdag den 18. marts

Broadcasting starter klokken 7.30 dansk tid den 18. marts. Her skal atleterne ud på The Equalizer, der består af følgende:

1. del
: Individuel enkeltstart på cykel
2. del
 (jagtstart): Svømning (300 meter), løb (2 kilometer), svømning (300 meter), cykling (6 kilometer) og løb (2 kilometer)

Søndag den 19. marts

Broadcasting starter klokken 7.30 dansk tid den 19. marts. Her skal atleterne ud på finaleracet, der går under navnet The Eliminator. Den består af følgende:

Runde 1: Svømning (300 meter), cykling (6 kilometer) og løb (2 kilometer)
(10 minutter pause, der starter, når rundens vinder krydser målstregen. Atleter i top-15 går videre til runde 2)
Runde 2: Svømning (300 meter), cykling (6 kilometer) og løb (2 kilometer)
(10 minutter pause, der starter, når rundens vinder krydser målstregen. Atleter i top-10 går videre til runde 3)
Runde 3: Svømning (300 meter), cykling (6 kilometer) og løb (2 kilometer)
(Den første atlet til at krydse målstregen efter runde tre, er vinderen af The Eliminator).

Super League Triathlon Hamilton Island kan ses her
Som sagt er det nemmest at følge Super League Triathlon på deres egen hjemmeside. Det kan du gøre herfra.

Arrangørerne selv har været ude med en melding om at stævnet sendes på Eurosport 1 gennem alle tre dage, men et kig på diverse tv-guides sår meget tvivl om dette. Her er Super League Triathlon i hvert fald ikke opgivet til at være en del af sendefladen.

Hvem er favoritterne?

Når vi nu har slået fast hvor Super League Triathlon kan følges, så kommer det næste spændende. Hvem er favoritterne?

Med så mange store navne til start, bliver det svært at svare på. Specielt når ingen af de tre dage ligner et traditionelt race. Alligevel skal vi dog lige gøre et forsøg på at finde et par favoritter til den samlede sejr.

Og på vores liste over favoritter, må vi absolut finde Javier Gomez som det mest oplagte navn. Han er netop vendt tilbage efter at have været ude siden i sommers med en brækket albue, men ud af tre starter efter sit comeback, står han altså med tre sejre. Den ene i en low-key halv jernmand i New Zealand, den anden i et stærkt besat felt i IRONMAN 70.3 Dubai og den tredje i ITU World Series i Abu Dhabi for kun to uger siden, hvor han lavede en decideret magtdemonstration.

Gomez skal dog slet ikke regne med at komme sovende til sejren. Hans mangeårige rival – og ven – Alistair Brownlee er nemlig også til start, men da han endnu ikke har været i konkurrence i år, er han et mere ubeskrevet blad. Han plejer dog at være superskarp og han bliver en uhyggelig konkurrent – så minimum en podieplads må være satsningen til Alistair Brownlee (der i øvrigt må undvære brormand Jonathan, der er ude med en hofteskade).

Et forsigtigt bud på den sidste podieplads – og i øvrigt et lidt frækt bud – må være Terrenzo Bozzone. Og når han er et lidt frækt bud, så er det fordi at formatet nok mest byder op til dans for kortdistance-atleterne. Bozzone har dog noget af en hurtighed på særligt cyklen, og det kan godt vise sig at komme ham tilgode.

Den forsvarende ITU verdensmester Mario Mola burde også være et godt bud på mindst en podieplads, men hans race i World Series Abu Dhabi for kun to uger siden, så ikke ligefrem positivt ud. Han kommer fornuftigt op af vandet, men har ikke hvad der skal til for at lukke hullet op til frontgruppen på cyklen – og så går han helt ned på det afsluttende løb, der ellers er hans store force.

Var der en der måske også kunne være en oplagt kandidat til podiet, skulle det være Richard Murray, der sejrede i World Cup’en i Cape Town for en måneds tid siden og som blev nummer fem i World Series Abu Dhabi. Derudover vandt han XTERRA Grabouw for heller ikke så længe siden, så Murrays form er i hvert fald på plads. Men om det rækker til en podieplads, det må vi se – en sejr ser i hvert fald ikke sandsynligt ud.

Super League Triathlon på Hamilton Island starter fredag morgen dansk tid og slutter søndag formiddag dansk tid.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply