Der er i dag blevet kørt Ironman 70.3 Lanzarote 2016 med deltagelse af i alt ni danskere. Oprindeligt skulle der have været ti danskere til start, men da Line Thams styrtede på sin citybike tidligere på ugen, måtte hun melde afbud til dagens race på Lanzarote. Thomas Strange var derimod til start for at forsøge at vinde – men han var dog aldrig helt tæt på og sluttede dermed på dagens sjetteplads.

Racereferat fra de professionelle herrers race i Ironman 70.3 Lanzarote 2017

Med Thomas Stranges udmelding til Pastaparty.dk tidligere på ugen om, at han kører for at vinde årets udgave af Ironman 70.3 Lanzarote, var der lagt i kakkelovnen til en spændende konkurrence hos de professionelle herrer.

Men selvom Thomas Strange gjorde hvad han kunne og gav den godt gas undervejs, så var det aldrig helt nok til at vinde.

Syv mand skiller sig ud på dagens svømning

Det var med 19 professionelle mænd på startstregen, at startskuddet lød klokken 9.00 i morges, dansk tid.

Efter kun få meters svømning i lagunen ved Club La Santa, havde syv af de professionelle mænd, allerede lagt sig alene i spidsen. Det var luxemburgske Neil Peters som var den mest toneangivende mand i frontgruppen, imens danske Thomas Strange fulgte godt med, godt og vel midt i den forreste gruppe, under hele svømningen..

Første mand på land blev den toneangivende luxemburger Neil Peters som tilbagelægger dagens 1900 meters svømning i tiden 24:55. Han har et meget lille hul ned til den øvrige del af frontgruppen, hvor britiske Stephen Bayliss, forlader det våde element som to’er i tiden 25:01. Nummer tre til at løbe ind i T1, er australske Cameron Good, som har svømmet i tiden 25:02.

Thomas Strange kommer op af vandet som en del af frontgruppen. Faktisk er han fjerde man på land og træder ind i T1 med en svømmetid på 25:03.

Hele syv mand kommer ind i T1 indenfor 16 sekunder, man må derfor sige at intet er tilnærmelsesvis afgjort efter de 1900 meter svømning.

En enkelt mand suverænt i front på cyklingen

I T1 var det af med våddragterne og så ellers bare afsted på dagens 90 kilometers cykling. Undervejs skulle atleterne køre adskillige højdemeter på den nordlige del af Lanzarote. De fleste af de højdemeter, skulle tilbagelægges cirka halvvejs på cykelruten, på den velkendte Tabayesco. Hele 550 højdemeter skulle her forceres på kun knap 12 kilometer. Og det gav en naturlig udskilning i fronten af racet.

Ingen af dagens allerhurtigste svømmere, det vil sige svømningen top tre, viste sig at være særligt hurtige cyklister. Til gengæld havde Thomas Strange god fart i cyklen, men desværre for ham, var der særligt én mand i svømningen frontgruppe, som havde gode ben.

Belgiske Peter Heemeryck skød nemlig en fart som ingen kunne være med på. Med sin svømmetid på 25:11 var han ude af T1 i cirka samme tid som Strange. Og han gav den gas – rigtigt gas.

Heemeryck tilbagelægger den hårde cykelrute i tiden 2:23:16 og ankommer i T2 som første mand. Knap fem minutter senere var det italienske Domenico Passuello som kunne stille cyklen og han blev tæt forfulgt af Kenneth Vandendriessche (Belgien). Ved cyklingens afslutning havde Vandendriessche kun 29 sekunder op til Passuello.

Thomas Strange var dagens fjerde mand til at stille cyklen. Han tilbagelagde cykelruten på 2:29:30 og selvom det er en ganske fornuftig tid på en så hård rute, så betød det altså at han ankom i T2 med et hul på 6-7 minutter op til Heemeryck i front og halvandet minut til Vandendriessche på tredjepladsen. Strange har dermed en hel del minutter at indhente hvis han skal løbe med sejren i Ironman 70.3 Lanzarote 2016.

Vandendriessches jagter hårdt på det afsluttende løb

Da de første atleter tager hul på løberuten, har ingen placeringer ændret sig i T2. Det er dermed fortsat Peter Heemeryck som er ene mand i front. Domenico Passuello er fortsat næstforreste mand og Kenneth Vandendriessche er tredje mand. Thomas Strange har heller ikke tabt nogen placeringer i T2 og tager dermed hul på løberuten som fjerde mand.

Med Heemerycks solide forspring i front, var det op til forfølgerne at afgøre dagens race. Vandendriessche prøver ihærdigt under alle dagens 21,1 kilometers afsluttende løb, at få skabt kontakt med Heemeryck i front, men han kom aldrig tæt på.

Det bliver dermed Peter Heemeryck, som efter dagens afsluttende halvmarathon, kan løbe i mål som sikker vinder af Ironman 70.3 Lanzarote 2016 med en sluttid på 4:08:22.

Vandendriessches indædte forsøg på at lukke hullet op til Heemeryck, gør at han efter kun få hundrede meters løb, får kontakt med Passuello. Netop Passuello må da også opgive at hænge på den jagtende belgier og dermed har de to podieplaceringer byttet navn.

I mål er det også Vandendriessches som er næstbedste mand. Han kommer i mål i tiden 4:12:47 og man må derfor konstatere at den hårde jagt ikke har skåret mange sekunder af den vindende Heemerycks forspring.

Til gengæld fik tempoet sat Passuello godt og grundigt på plads. Han løber i mål som dagens tredjebedste mand i tiden 4:15:43 og taber dermed knap tre minutter til Vandendriessche på de afsluttende 21,1 kilometers løb.

Thomas Strange kæmper en hård kamp hele vejen til mål, men det er desværre bare ikke nok for den hurtige dansker. På dagens løb når to konkurrenter at indhente ham og han må dermed tage til takke med dagens sjetteplads, efter et ellers flot og bundsolidt race, hvor han har blandet sig i toppen hele vejen. Stranges sluttid bliver 4:23:25.

Øvrige resultater i Ironman 70.3 Lanzarote 2016

Også i age group-klasserne var der danskere til start for at forsvare de danske farver. Desværre er der tilsyneladende noget galt med stævnets tidstagningsudstyr og det er derfor kun meget få danske age group’ere som har fået registreret en officiel sluttid. Vi opdaterer naturligvis artiklen med de danske resultater ligeså snart de er tilgængelige.

Af registrerede danske sluttider og placeringer, kan vi nævne:

Herre 25-29

13, Morten Krusaa, 5:17:15

Øvrige resultater fra Ironman 70.3 Lanzarote 2016, kan ses på Ironmans hjemmeside her.

Foto: James Mitchell

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply