Der var i weekenden massere af danskere til start i udenlandske stævner. Én af dem, var landsholdstriatleten Thomas Strange, som var til start i Ironman 70.3 Lanzarote som en del af det professionelle felt. Og ham har vi fået en kort kommentar fra efter lørdagens race.

Hvordan racet på Lanzarote udviklede sig, kan du i øvrigt læse i vores racereferat fra i lørdags.

Kom for at vinde, men krydser målstregen som nummer seks

Thomas Strange var, i dagene op til racet på Lanzarote, fuld af optimisme og selvtillid. Faktisk lagde han ikke skjul på, at han var taget til den spanske trænings-ø for at forsøge at vinde. Dagen endte dog ikke som han havde håbet og han måtte i stedet krydse målstregen som sjettebedste mand.

Okay tilfreds med resultatet

Men selvom en sjetteplads ligger et godt stykke fra at vinde, så er Thomas alligevel – efter eget udsagn – okay tilfreds med slutresultatet.

“Jeg havde da klart håbet på mere. Men i forhold til at det var en af mine dårligste dage under konkurrence i år, så er nummer seks okay,” fortæller Thomas Strange med hentydning til, at følelsen i kroppen under lørdagens race, var en af de dårligste følelser han har haft i denne sæson.

En god svømning blev afløst af træthed på cyklen

Dagens startede ellers godt for Thomas Strange. Ud af dagens 19 professionelle mænd på startstregen, kommer Thomas op af vandet som nummer fire. Faktisk som en del af frontgruppen på seks mand.

Men Thomas’ gode svømning, blev afløst af en cykeltur som, i følge Thomas selv, var under niveau. Og det er selvom han faktisk stiller cyklen i T2 som nummer fire.

“Jeg havde en super fin svømning med masser af overskud. Min cykling var desværre under niveau. Jeg kørte færre watt og var mere træt end sædvanligt,” fortæller Thomas om dagens to første discipliner.

Det afsluttende løb var en lang og sej kamp

Og med en cykling på en dårlig dag, på en af verdens hårdeste ruter i en halv ironman, var der da heller ikke meget at skyde med på den afsluttende halvmarathon.

“På løbet var jeg bare træt fra start, så det var en lang og sej kamp. Det gik nogenlunde udad i medvinden, men modvinden på vej tilbage, tog alle kræfterne ud af mig. Jeg følte at jeg stod helt stille,” beskriver Thomas om sin kamp på de 21,1 kilometers afsluttende løb.

Om forholdende på dagen, beskriver han det også meget kort og enkelt.

“Det var en hård dag med meget vind og rimelig varmt.”

Ét race tilbage før off-season

Men Thomas Strange er altså, med rigtigt god grund, også okay tilfreds med lørdagens sjetteplads.

Sæsonen er da heller ikke helt slut endnu for landsholdsatleten fra Tri Team SDU. Han har nemlig ét race tilbage før han går på off-season; og det er den 15. oktober i Challenge Mallorca, som han kun har gode erfaringer med.

Det var nemlig på Mallorca, at Thomas fik sin internationale debut for to år siden. Her sluttede han som nummer seks, i et race, som samtidigt var de officielle europæiske mesterskaber på den halve ironman distance.

Og Thomas Strange er ovenpå lørdagens race, allerede hundrede procent klar til, at afslutte sæsonen, på en god måde på Mallorca om et par uger.

“Jeg kender ikke startlisten på Mallorca endnu, men den skal selvfølgelig bare have de sidste kræfter jeg har tilbage i år,” slutter Thomas.

Et stort tillykke med sjettepladsen i lørdags, skal i hvert fald lyde herfra redaktionen. Og et stort held og lykke den 15. oktober, skal han også have.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply