Med lynhurtige 7:40:23 slog Tim Don i søndags verdensrekord i IRONMAN-regi, da han vandt IRONMAN Brazil med 25 minutter til nummer to. En rekord som briten ikke på forhånd havde set komme.

Der var ikke mange der havde set det komme. At britiske Tim Don i søndags i IRONMAN Brazil skulle slå Lionel Sanders’ IRONMAN-rekord fra Arizona sidste år. Men det gjorde han, og ifølge hovedpersonen selv var det ikke noget han var klar over at han var på vej til, før nogle få kilometer inde på det afsluttende marathon.

Her var det nemlig Dons coach Frank der gav ham den opløftende sandhed.

– “Ved omkring 5-kilometermærket råbte Frank (Tim Dons træner, red.) til mig; ‘du kan nå rekorden hvis du løber en 2.48’, og jeg var sådan lidt ‘hvilken rekord?’. Da han råbte verdensrekorden, faldt jeg næsten forover,” fortæller Tim Don til skoproducenten ON.

Med en føring på mere end 20 minutter til de nærmeste konkurrenter efter at have stillet cyklen i T2, var der dermed et stort mål at jagte. Et mål der virkeligt krævede fokus på de sidste kilometre.

– “Jeg var nødt til virkeligt at holde fokus de sidste 10 kilometer, da jeg kunne mærke at trætheden var ved at indhente mig. Og hvad angår fokus, så er den mængde af mental energi jeg brugte, nok den største mængde jeg nogensinde har brugt i et race. Det var virkeligt hårdt derude.”

Tim Don gennemførte IRONMAN Brazil i tiden 7:40:23, hvilket er godt fire minutter hurtigere end den hidtidige IRONMAN-rekord sat af Lionel Sanders i IRONMAN Arizona i november sidste år. Den hurtigste tid nogensinde sat på distancen er fortsat ejet af Jan Frodeno, der i juli sidste år kørte 7:35:39 i Challenge Roth.

Dons rekord gælder dermed kun i IRONMAN-regi.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply