Tine Holst var i dag den eneste danske pro i racemode i IRONMAN Switzerland, hvor det lykkedes hende at svømme, cykle og løbe sig til en andenplads. Celine Schaerer blev Holsts overmand, imens Nicholas Kastelein sejrede hos herrerne.

Med en DNF i IRONMAN Lanzarote og en sjetteplads i IRONMAN Cairns i denne sæson, var Tine Holst i dag til start i IRONMAN Switzerland med ét formål; at optjene point til KPR (ranglisten der afgører hvilke pro-atleter der kvalificerer sig til IRONMAN World Championship).

En sejr ville absolut være at foretrække for Holst, da hun før dagens race lå placeret som nummer 51, hvor det kun er de 35 bedstplacerede kvinder der får adgang til sæsonens helt store højdepunkt på Hawaii.

En sejr blev det dog ikke helt til, men efter en fornuftig cykling og et efterfølgende utroligt stærkt løb, lykkedes det Tine Holst at kravle op på andenpladsen og dermed skaffe sig en god portion point til samlingen.

Ingen i kvindernes pro-felt kunne dog hamle op med vinderen Celine Schaerer (Schweitz), da hun førte an lige fra de første meter i ferskvandssøen lige udenfor Zürich og derefter aldrig blev fanget igen. Indtil sent på løbet lå Schaerers landsmand Martina Kunz nummer to, men med kun 5 kilometer igen på det afsluttende løb, fik Tine Holst kontakt bagfra og løb med det samme forbi til en efterfølgende andenplads!

I pro-herrernes race tog australske Nicholas Kastelein (bedre kendt som Nick) sejren, efter at have forladt vandet med frontgruppen og efterfølgende fremsatte et soloangreb på cyklen. Han var dermed første mand i T2, hvorefter han fortsatte med at udbygge sit forspring gennem hele det afsluttende marathon. Nummer to blev hjemmebanefavoritten Ruedi Wild, imens Jan Van Berkel – der ligeledes kørte på hjemmebane – rundede podiet af.

Resultater IRONMAN Switzerland 2017

Kvinder

1 Celine Schaerer, Schweitz, 9:23:02
2 Tine Holst, Danmark, 9:37:44
3 Martina Kunz, Schweitz, 9:40:08
4 Regula Rohrbach, Schweitz, 9:54:18
5 Laurel Wassner, USA, 9:56:16

Herrer

1 Nicholas Kastelein, Australien, 08:13:28
2 Ruedi Wild, Schweitz, 08:20:37
3 Jan Van Berkel, Schweitz, 08:36:51
4 Samuel Huerzeler, Schweitz, 08:31:37
5 Daniel Fontana, Italien, 08:36:06

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply