Kaisa Lehtonen (Finland) svømmer, cykler og løber sig til øverste podietrin i Zell am See hos kvinderne, mens danske Tine Holst stiller sig på næstøverste podietrin efter at have krydset målstregen. Marino Vanhoenacker (Belgien) nupper sejren hos mændene.

Der var lagt i kakkelovnen til et hårdt race til Ironman 70.3 i Zell am See året efter netop Zell am See havde værtsrollen som VM arrangører i Ironman 70.3 regi.

Tine Holst med helt fremme hos kvinderne

Allerede fra starten gik i den smukke alpesø, blev der givet gas i fronten hos kvinderne. Kate Comber (Storbritanien) slog hurtigt et hul ned til de næste og hun kunne dermed løbe op i T1 med en føring på 1 minut og 46 sekunder til Emma Pallant (Storbritanien) efter 1900 meter svømning. Tine Deckers (Belgien), Annet Finger (Tyskland) og Kaisa Lehtonen (Finland) kommer op af vandet med et tidstab på lige under 3 minutter.  Tine Holst kommer, sammen med Alexandra Tondeur (Belgien) og Kamila Polak (Østrig), op af vandet knap fire minutter efter den førende Comber.

Comber formår dog ikke at holde sit forspring undervejs på cyklen da Lehtonen kommer stormende, alene, forbi efter cirka 60 kilometer på den kuperede cykelrute. Lehtonen leverer, med sin cykeltid på de 90 kilometer på 2 timer, 30 minutter og 55 sekunder, dagens hurtigste cykelsplit mens Tine Holst kommer ind i T2 som nærmeste forfølger efter en cykeltid på 2 timer, 31 minutter og 24 sekunder. Pallant kommer ind som 3’er i tiden 2 timer, 35 minutter og 8 sekunder.

Med et hul på 2 minutter og 6 sekunder fra Lehtonen ned til Holst ved starten på den afsluttende halvmarathon, er det op til Holst at forsøge at indhente Lehtonen. Lehtonen har dog utroligt stærke ben undervejs på løbet og udbygger sit forspring igennem hele løbeturen. Hun løber over målstregen som vinder af Ironman 70.3 Zell am See 2016 i en total tid på 4 timer, 30 minutter og 11 sekunder efter et løbesplit på fornuftige 1 time, 25 minutter og 14 sekunder.

Danske Tine Holst var til gengæld på ingen måde sikker på at holde sin andenplads undervejs på det afsluttende løb. Pallant kommer buldrende bagfra og overhaler Holst som, efter 3 kilometer på løberuten, ikke bare er blevet indhentet af Pallant, men også har tabt 34 sekunder. Holst viser heldigvis sin viljestyrke i løbet af de næste 10 kilometer og får sig kæmpet tilbage på andenpladsen. Ved mellemtiden ved 13-kilometermærket, har Holst opbygget et forspring til Pallant på 30 sekunder og det forspring bliver hun ved med at udbygge, indtil hun krydser målstregen i en samlet tid på 4 timer og 37 minutter. Pallant løber i mål 1 minut og 17 sekunder efter Holst i en samlet tid på 4 timer, 38 sekunder og 17 sekunder.

Tine Holst er da også mere end tilfreds efter dagens race som hun brugte som en del af sin forberedelse til Kona:

“En fed måde at teste min form på 6 uger før Ironman World Championships. For mig var det et race uden nedtrapning, en meget varm dag (+30 grader) og en meget smuk og udfordrende rute” udtaler hun på Facebook.

Marino Vanhoenacker helt suveræn hos mændene

Hos mændende var det belgiske Marino Vanhoenacker som ganske sikkert løb i mål som suveræn vinder hos mændene i tiden 4 timer, 6 minutter og 5 sekunder. Vanhoenacker kom efter en stabil svømning op ad vandet i en syvmandsgruppe knap to minutter efter førende Lukasz Wojt (Tyskland).

Ved 21-kilometer mærket på cyklen var Wojts forspring til Vanhoenacker skrumpet til 1 minut og 14 sekunder og ved 34-kilometer mærket har Vanhoenacker indhentet Wojts og har her et forspring til Wojts på tre sekunder.

Vanhoenacker fortsætter med at udbygge sin føring under resten af cykelturen og triller ind i T2 med dagens hurtigste cykelsplit på 2 timer, 12 minutter og 54 sekunder. Da Vanhoenacker tager hul på den afsluttende halvmarathon, har han et forspring til Wojt på 4 minutter og 49 sekunder.

Wojt går helt ned på de afsluttende 21,1 kilometer løb og bliver overhalet af flere andre atleter. Vanhoenacker udbygger sit forspring til forfølgerne gennem hele løbeturen og løber i mål som vinder af Zell am See. Stuart Hayes kommer i mål som nærmeste forfølger i tiden 4 timer, 11 minutter og 23 sekunder. Tyske Markus Thomschke napper sidste trin på podiet med en total tid på 4 timer, 11 minutter og 36 sekunder.

Resultater Ironman 70.3 Zell am See 2016

Kvinder

1 Kaisa Lehtonen, Finland, 4:30:11
2 Tine Holst, Danmark, 4:37:00
3 Emma Pallant, Storbritanien, 4:38:17
4 Alexandra Tondeur, Belgien, 4:41:20
5 Kamila Polak, Østrig, 4:58:08

Mænd

1 Marino Vanhoenacker, Belgien, 4:06:05
2 Stuart Hayes, Storbritanien, 4:11:23
3 Markus Thomschke, Tyskland, 4:11:36
4 Stefan Schmid, Tyskland, 4:13:23
5 Michael Ruenz, Tyskland, 4:14:42

Du kan læse dagens øvrige resultater på Ironmans hjemmeside her.