For et par uger siden, var der ikke mindre end nitten danskere til start i Xterra World Championship. Og her kom de danske atleter derfra med et par guld og et par bronzemedaljer. I den kommende weekend, gælder det så det officielle ITU Cross Triathlon World Championship, som i år bliver afholdt i Snowy Mountains tæt på den australske østkyst.

To danske atleter har valgt at trodse tidszonerne og taget den lange rejse til Australien for at kæmpe om de officielle cross triathlon VM-medaljer. Og her er der tale om Ann-Kathrin Scholtyssek i F20-24 og Jens Hovgaard Christiansen i M55-59.

Barsk terræn venter deltagerne

Foran de to danske deltagere venter der en hård rute, bestående af 1500 meter svømning, 30 kilometer mountainbike og 10 kilometer trailløb.

Svømningen foregår i Lake Crackenback og vandtemperaturen forventes at være mellem seksten og tyve grader. Som udgangspunkt forventer arrangørerne, at det bliver valgfrit om man vil svømme med våddragt eller ej. Starten kommer til at foregå med en strandstart, hvor atleterne bliver sendt afsted fra stranden og løber ud i vandet når startskuddet lyder, hvorefter atleterne bliver sendt ud på to omgange af 750 meter per omgang.

Cykelruten er, for age groupernes vedkommende, en femten kilometer lang rundstrækning, som skal gennemkøres to gange. Ifølge arrangørerne består 80 procent af ruten af singletrack og passager med flere rock-gardens og kløfte. Det ser dermed ud til at blive en rute som giver de teknisk stærke triatleter et plus.

På det afsluttende løb, venter der deltagerne et ti kilometers ægte trailløb. Som i ægte trail. Det går op og ned ad små bakker hele vejen, ligesom løberuten indeholde passager igennem åer, broer og teknisk krævende stier. Løberuten består af tre omgange af hver 3,3 kilometer, så ruten skulle være yderst tilskuervenligt. Og mon ikke, at deltagerne har ondt i benene efterfølgende?

De danske deltagere i ITU Cross Triathlon World Championship 2016

Hvis du har interesse i at følge de to danske atleter i Australien, skal du ikke vente længe. Starten for age group-kvinderne går nemlig i nat klokken 2.30 dansk tid, imens starten for age group-herrerne går fredag aften klokken 22.00 dansk tid.

De to danske atleter, er som følgende:

F20-24

8, Ann-Kathrin Scholtyssek

M55-59

257, Jens Hovgaard Christiansen

Du kan læse mere om Cross verdensmesteskabet her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply