Søndag blev årets Triathlon Festival Fyn afsluttet i Svendborg med DM i Cross Triathlon.
Her blev det til nye Danmarksmestre hos både herre og damer, som begge det seneste år i den grad har gjort sig positivt bemærket i det danske cross triathlon miljø.
Stævnet blev desværre også ramt af et par uheldigheder, der havde stor indflydelse på afviklingen.

Triathlon Festival Fyn er her i den forløbne uge været afholdt med hele fem stævner på fire dage rundt omkring i det fynske land. Desværre har herlighederne været ramt af masser af nedbør de første par dage, som gav svære forhold for deltagerne. Heldigvis lovede vejrudsigten fine forhold til søndagens DM i Cross Triathlon, der dog alligevel også blev ramt af tidligere dages dårligt vejr, da de store mængder nedbør havde givet overløb af forurenet vand, der gjorde det uansvarligt at svømme i.
Arrangørerne valgte således at ændre konkurrencen til en Cross Duathlon, så den samlede distance bød på 3 km trailløb – 26 km MTB – 10 km trailløb.

Tæt kamp hos mændende indtil ruten gav problemer

Hos mændene blev der kæmpet hårdt om podieplaceringer, hvor de første tre kilometer trailløb ikke gav den store spredning i toppen. Der var derfor lagt op til en hård kamp ude på det underholdende MTB-spor i de smukke omgivelser omkring Svendborg.
Anders Brink Nyberg startede MTB-ruten i front, men måtte grundet et mindre styrt lade flere konkurrenter køre forbi, herunder Jeppe Skovbjerg, Tobias Bartholdy og Silas Egelund. Hele MTB-ruten blev en tæt kamp mellem de tre og en hårdtkæmpende Anders Brink Nyberg, der umiddelbart inden T2 nåede helt op forbi og via et hurtigt skifte igen lå i front, inden de sidste 10 km trailløb. Dette blev en endnu større fordel end normalt, da Anders således blot skulle følge den forankørende cykel hele vejen rundt.
Det viste sig nemlig, at både Jeppe Skovbjerg, Silas Egelund og en del flere i feltet løb forkert på løberuten det samme sted, og på den måde kortede mere end 1/3 af ruten. Derfor kom de selvsagt noget tidligere i mål end alle andre, men måtte lade sig diskvalificere. Derfor blev det Anders Brink Nyberg, der med en stærk tid på 42,26 min på de sidste hårde 10 km i terrænet, som kunne løbe med Danmarksmestertitlen foran Tobias Bartholdy og Poul-Erik Lejsgaard som samlet nummer 2 og 3.

Ny cross-komet gjorde rent bord hos kvinderne

Hos kvinderne var feltet relativt smalt med kun ni deltagere på startstregen. Der blev dog alligevel løbet og kørt rigtigt stærkt, da flere af landets bedste cross-triatleter var med i Svendborg.
Der var undervejs aldrig den store tvivl om udfaldet helt i top, da den nærmest uovervindelige Janni Spangsberg var helt suveræn hos kvinderne, ligesom hun endda også havde været tæt på at tage en plads på podiet hos mændene med en samlet sluttid på 2.22.32, som var godt 11 min hurtigere end rutinerede Carol Rasmussen.

Tredjehurtigste kvinde i mål var Shiva Lessner, der dog desværre også havde misset en markering ude på ruten, hvorfor tredjepladsen blandt alle kvinderne tilfaldt Anne-Mette Mortensen.

VM i Cross Triathlon venter i 2018

Stævnet i Svendborg var udover at være årets DM, også generalprøve for næste års ITU VM i Cross Triathlon. Her ventes det, at størstedelen af verdenseliten kommer til Danmark og dyster om det prestigefyldte titel, ligesom stævnet forhåbentligt både vil lokke masser af danske og internationale motionister til.
Du kan læse mere om næste års store Triathlon-fest her:
http://www.triatlonfestival.dk/om_vm/

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply