Daniela Ryf fulgte sine egne spilleregler og plejede kun sine egne interesser i forbindelse med Challenge Roth, mener hollandske Yvonne Van Vlerken. ‘Jeg mødte op til autografskrivning og snakkede med medierne hver dag både før og efter racet’, svarer Ryf.

Kom ikke og sig at de kvindelige pro-triatleter holder ordene tilbage når de er utilfredse med noget. I forgårs kunne vi skrive at Michelle Vesterby havde ytret sig på Twitter om kvindernes resultater i IRONMAN 70.3 Jönköping, og med baggrund i et helt andet race, er der nu også blevet skabt en lille fight på ord mellem to pro-kvinder.

For i forbindelse med Challenge Roth i søndags, gjorde vinderen og IRONMAN-verdensmesteren Daniela Ryf nemlig nogle ting, der ikke var lige tilfredsstillende for alle. Eller rettere, ikke gjorde noget.

Det er nemlig faldet hollandske Yvonne Van Vlerken for brystet, at schweiziske Daniela Ryf valgte at holde sig væk fra et par af de sociale events der traditionelt set er en stor del af Challenge Roth.

Yvonne Van Vlerken: En sand mester møder op uanset hvad

I sit personlige nyhedsbrev udgivet kort efter Roth, skriver Van Vlerken en lang hilsen til Ryf, hvor hun forklarer, at schweizerens attitude er ude af trit med atmosfæren og traditionen ved det gigantiske tyske stævne.

– “Jeg føler det er mit ansvar, at snakke på vegne af alle der er ramt af dette, og i dag, der gør jeg det,” indleder Yvonne Van Vlerken sit mindre angreb på Daniela Ryf.

– “En sand mester møder op uanset hvad, og en sand mester udviser respekt for sine ligesindede sportsmænd/kvinder, kollegaer og for deres fans, stævnet og for arrangørerne. Hüttengaudi-festen om torsdagen havde alle pro’erne til at feste sammen, det årlige ‘familiefoto’ blev taget i den lokale tøjtype. Vi viste respekt for stedet hvor dette race er skabt og vokset til at være dét det er i dag. Gæt hvem der, ligesom sidste år, ikke var der,” fortsætter Yvonne Van Vlerken.

– “‘The Pro Talk’ havde kun 3 ud af fire der skulle have deltaget i dette elskelige lille give-back tilstede, og til pastaparty’et var alle pro’ere der. De nød energien ved at dele scenen og aftenen med hinanden, men Daniela besluttede igen ikke at dukke op.”

Samtidigt med dette, nævner Yvonne Van Vlerken også at Daniela Ryf plejede sit eget spil og fulgte sine egne regler ved bl.a. ikke at have hængt sin hjelm sammen med cyklen under bike chek-in, ligesom hun under svømmeopvarmningen blev i vandet for at varme op indtil få minutter før startskuddet lød – noget der er imod reglerne, hvilket betød, at imens de øvrige pro-kvinder havde stået i startbåsen og ventet i 15 minutter på at starte, kom Ryf ind i startboksen fuldt opvarmet og klar umiddelbart før start.

Samtidigt havde Ryf også valgt ikke at dukke op til mange af de øvrige sociale arrangementer i forbindelse med Challenge Roth.

Læs i øvrigt hele Van Vlerkens nyhedsbrev her (på engelsk).

Daniela Ryf: Jeg skrev autografer og snakkede med medierne hver dag

Yvonne Van Vlerkens skriverier har dog ikke ligefrem vakt glæde i Ryf-lejren, hvor først IRONMAN verdensmesterens træner Brett Sutton skrev et langt blogindlæg på sin hjemmeside som modsvar til Van Vlerkens kritik, hvorefter Ryf kort tid efter fulgte op med et forsvar på sin Facebook-side.

Daniela Ryf er selvsagt ikke enig i den kritik hollænderen kommer med, og forsvarer sig med, at hun både før og efter racet har brugt meget mere tid på medie- og fan-pleje end sine kvindelige konkurrenter.

– “Jeg kørte Challenge Roth i år pga. min kærlighed for racet, fansene og hele arrangementet. I sandhed én af mine bedste oplevelser i min karriere,” starter Daniela Ryf sit modsvar til Van Vlerkens kritik.

– “Jeg håber altid at være i absolut topform der (i Roth, red.). Jeg har været professionel triatlet i 10 år nu, og jeg har altid gjort mit bedste for at være professionel overfor sponsorerne, fansene og sporten. Det er derfor jeg deltog i pressekonferencen, mødte op til autografskrivninger og lavet adskillige interviews før og efter racet, der var planlagt flere uger i forvejen i fællesskab med arrangørerne. Jeg snakkede med medierne hver dag både før og efter Roth,” fortsætter Ryf, der også kommenterer på Van Vlerkens øvrige kritikpunkter;

– “Ja, jeg fik en advarsel for min hjem (der var lagt i min pose) og for svømningen, der i øvrigt begge gange er min egen skyld. Og det vil ikke ske igen. Jeg ønsker ikke at skuffe nogen, eller at konkurrere med et gult kort (en atlet kan få tre gule kort i løbet af et race).”

Daniela Ryf lægger dermed ikke skjul på at det langtfra er er nemt at være én af sportens allerstørste stjerner. Og hun skjuler i slutningen af sit modsvar i hvert fald ikke, at hun glæder sig til selv at kunne nyde Roths fester og atmosfære når hun selv lader sig pensionere.

– “Jeg ser virkeligt frem til den tid hvor jeg kan nyde Roth, dets fester og atmosfæren omkring racet, og at være en god ambassadør ligesom Chrissie (Wellington, red.) var i år. Indtil da prøver jeg at forblive fokuseret på at være den bedste atlet jeg kan være,” slutter Daniela Ryf.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply