IRONMAN Barcelona plejer at være et stort tiltrækningsplaster for de danske triatleter. Og i år er ingen undtagelse. Når det hele går løs i Calella i morgen, er der nemlig ikke mindre end 52 danske triatleter til start. Og de tre af dem, stiller til start i herrernes pro-felt.

Det er et felt med intet mindre end 70 atleter til start, så de tre danske elitetriatleter Andreas Borch, Mads Bang Jensen og Rasmus Fitzner, kommer virkeligt til at skulle kæmpe for placeringer.

Andreas Borch jagter Kona-point

For Andreas Borchs vedkommende, er det efterhånden ved at være et par måneder siden han sidst var i konkurrence. Han har nemlig ikke kørt race siden han blev 17’er i IRONMAN 70.3 European Championship i Helsingør den 18. juni.

I et interview (du i øvrigt kan høre i slutningen af dette afsnit) tidligere i dag, fortalte Andreas, at han dengang var i gang med et halvt års barsel. Et halvt år, der har holdt ham nødsaget til at træne tidligt om morgenen og sent om aftenen.

– Jeg var jo hjemme på barsel. Eller sådan halvt barsel. Jeg havde ham (Andreas’ søn, red.) de der otte timer i dagstimerne, og så tog Therese (Andreas’ kæreste, red.) sig så af resten. Så der var jeg ude at træne sent aften og tidligt morgen, og så var jeg bare lige lidt udkørt efter det. Det kunne jeg godt mærke, fortæller Andreas Borch.

– Jeg var så lige tænkeboks over hvad jeg så skulle gøre. Og så tænkte jeg, at jeg prøver sgu at køre Barcelona. Det er ikke en for krævende cykelrute kan man sige, det er jo den gamle cykelrute de bruger igen i år. Den er jo helt flad. Og så har jeg været her fem gange før, så jeg kender sådan lidt det hele hernede. Det gør det også lidt lettere at gå til.

Træningen er på det seneste gået rigtigt godt, hvor særligt løbedelen har fået en god portion spade. Derfor føler Andreas sig også klar til morgendagens strabadser i det nordspanske.

– Jeg synes jeg er okay klar. Jeg synes jeg har kunne træne under mere normale omstændigheder igen. Så jeg synes egentligt jeg føler mig okay klar. Ikke i super-super topform, men jeg synes jeg er i god form. Jeg synes jeg er fornuftigt klar. Det var også det jeg vurderede der seks uger før, hvor jeg tog beslutningen, at hvis jeg ikke kunne blive hundrede procent klar, så tror jeg heller ikke jeg ville gøre det. Så jeg glæder mig til at køre i morgen, det gør jeg, fortsætter Andreas, der heller ikke skjuler at han er på jagt efter Kona-point.

– Jeg vil prøve at få nogle Kona-point til næste år. Det er en af målsætningerne. Og så det andet, er selvfølgelig at få et godt løb. Jeg har løbet rimeligt meget op til her, da jeg vurderede cykelformen var okay. Sådan rimeligt fornuftig. Og så prøvede jeg at gå lidt mere all-in på løbet og så se hvad det kan bringe. Og der føler jeg mig sgu meget godt med, det er nok der jeg føler mig bedst kørende af de tre lige nu.

 

Mads Bang Jensen har planen klar

Af de danske pro’ere, er også Mads Bang Jensen til start i det 70 mand store pro-felt. Mads kører sin første sæson som professionel, og fik sig lidt af en nedtur i IRONMAN Lanzarote tilbage i maj.

Nedturen vendte dog til en optur 2 måneder senere med en femteplads i Outlaw Triathlon i England. Og når Mads stiller til start i Barcelona i morgen, er det i en klart bedre form end da han blev 5’er i det engelske.

– Jeg føler mig faktisk rigtig godt klar. Er helt klart i bedre form end i England, så jeg er vildt spændt. Har haft en rigtig god træningsperiode siden, fortæller Mads Bang Jensen, der i så stort et felt, til gengæld har svært ved at se hvor han havner i slutresultatet.

– Det er mega svært at sige. Der er jo 70 pro-mænd til start. Og kender nærmest ingen af dem, så ved ikke hvordan jeg skal klare mig imod dem. Men når det så er sagt, så har jeg bare min egen plan som jeg skal køre efter. Komme hurtigst muligt og nemmest muligt igennem svømningen, holde mine watt på cyklen og så slutte af med at løbe 2:59.

Rasmus Fitzner bruger Barcelona som erstatning for Kalmar

Den sidste af de tre danske pro’ere, Rasmus Fitzner, er til start i Barcelona for at udnytte lidt af den form han fik opbygget op mod IRONMAN Kalmar den 19. august. Svenskerstævnet var nemlig Fitzners helt store sæsonmål, men med en knækket kæde efter kun 200 meter på cykelruten, var det ligesom slut med det.

Træningen siden har dog gået fint, og derfor er Rasmus ikke i tvivl om at han nok skal gå en god dag.

– Jeg føler mig klar. Jeg synes min træning de sidste 5 uger har været rigtigt fin, så jeg er sikker på jeg får en god dag, siger Rasmus Fitzner, der med baggrund i uheldet i Kalmar, ikke tør spå om sin egen form og chancer i det spanske.

– Jeg ikke helt, hvad jeg skal gå efter. Mit sæsonmål var IRONMAN Kalmar, hvor jeg virkelig følte mig i god form. Men eftersom min kæde knækkede efter 200 m på cyklen, så skulle jeg hurtigt sætte mig op til et nyt race, selvom jeg havde set frem til en lille pause. Og det var mental lidt hårdt. Derfor jeg ved ikke rigtig om jeg er i samme form som til Kalmar. Så jeg skal bare have en god dag og komme sikkert igennem i første omgang.

Danske deltagere i IRONMAN Barcelona 2017

MPro

22 Andreas Borch
28 Mads Bang Jensen
68 Rasmus Fitzner

F18-24

158 Line Bonde

M18-24

102 Mads Meyer
798 Magnus Bendtsen
519 Sebastian Ebbelin

M30-34

185 Christian Holmer
186 Andreas Kruse Runge
1049 Asger Ågård Haslund
1209 Martin Uttrup

F35-39

598 Signe Køngerskov
2915 Mette Olsen

M35-39

215 Kian Zanno Ejlertsen
1534 Per Rud Vendelbo
1549 Anders Mastrup Seppa
1565 Thomas Søgaard
1570 Hans Staun-Olsen

F40-44

106 Jennifer Bach

M40-44

128 Morten Stokholm
410 Bjørn Winther Nielsen
1832 Kim Jacobsen
1854 Lars Kessum
1981 Michael Orsulak
2067 Palle Kollerup Sørensen

F45-49

735 Karina Muusmann
743 Tina Preisler

M45-49

138 Henrik Israelsson
2169 Steen Burchardt
2242 Kristian Fjeldbonde
2305 Frank Jensen
2321 Dennis Ditlev Kjær
2328 Thomas Kristensen
2332 Kim Larsen
2402 Søren Nør
2423 Søren Pedersen
2490 René Sølbeck Hansen

M50-54

468 Mads Kaae Jørgensen
470 Peter Magill
485 Niels Nielsen
2545 Thomas Albertsen
2612 Jørn-Erik Grønlund
2629 Allan Holm
2649 Jan Knudsen
2658 Leif Bjarne Larsen
2659 Henrik Larsen
2756 Søren Søgaard
2772 Kenneth Væver

M55-59

149 Niels Mørk
2830 Carsten Lund
2835 Lars Møller
2865 Heini Vogn

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply