Trine Andersen og Lars Schmidt var i dag de hurtigste da der blev kørt det traditionelle Holstebro Triathlon på Kristi Himmelfartsdag.

Traditionen tro blev Kristi Himmelfartsdag brugt på at holde Holstebro Triathlon i og omkring Holstebro. Vejret viste sig fra sin perfekte side med sol hele vejen, men deltagerne måtte til gengæld også kæmpe lidt med vinden undervejs på cykelruten – til gengæld kunne brisen køle atleterne lidt ned på det afsluttende løb.

Distancen bød på 650 meter svømning, 30 kilometer cykling og 7 kilometer løb, og den hurtigste hos kvinderne til at gennemføre dén distance var Trine Andersen (Holstebro), imens Lars Schmidt (Aalborg Triathlon Klub) var den hurtigste af herrerne.

Svømningen foregik i øvrigt i svømmehal – uden våddragter.

Trine Andersen vandt hos kvinderne

Hvis man kan være i tvivl om det er muligt at vinde et race selvom man er kommet et godt stykke bagefter i vandet, så beviser dagens resultater i kvindeklassen at det absolut er muligt.

Dagens vinder Trine Andersen tabte nemlig knap fem minutter til de hurtigste på de 650 meter bassinsvømning, men et lynhurtigt cykelsplit på 0:46:42 fik bragt hende sikkert i front med knap et minut til nummer to i T2.

Andersen fortsatte sin dominans fra cyklen på det afsluttende løb, og selvom hun har været markant hurtigere end samtlige konkurrenter på den tohjulede, så havde hun tilsyneladende stadig noget at give af på løbet. De afsluttende 7 kilometer løb blev nemlig tilbagelagt i tiden 0:29:36, hvilket bragte hende sikkert i mål som vinder i kvindefeltet.

Til gengæld var der væsentligt mere kamp om fordelingen af de sidste to podieplaceringer, da Nina Højris (Aarhus 1900 Triathlon) og Betina Schmidt (Viborg Atletik og Motion) havde et utroligt tæt race til det sidste. Det endte dog med at Højris kunne krydse målstregen som nummer to lidt over fem minutter efter vinderen, imens Betina Schmidt krydsede målstregen kun 17 sekunder fra andenpladsen.

Lars Schmidt var den hurtigste hos herrerne

En anelse mere tæt var det til gengæld i herrernes race, hvor Lars Schmidt (Aalborg Triathlon Klub) var den hurtigste.

Det var allerede på de 650 meter svømning at Schmidt fik bragt sig i front. Det var dog ikke med meget, da dagens nummer to David Adelskov (Silkeborg Motion/Tri Klub) kun svømmede tre sekunder langsommere.

Til gengæld fik Lars Schmidt skabt sig et betydeligt forspring på cykelruten, og det var dét der grundlagde sejren for den vindende Aalborggenser – her cyklede han nemlig halvandet minut hurtigere end Adelskov, og med nogle generelt jævnbyrdige skifte, kunne Schmidt tillade sig at smide knap 1:20 til Adelskov på det afsluttende løb, uden at sejren kom i fare.

Det var dermed Lars Schmidt der var den hurtigste herre i dagens Holstebro Triathlon, imens David Adelskov satte næsthurtigste tid, lige under ét minut fra sejren. Nummer tre blev Kenneth Vestesen (Multiatleterne), der var 1:43 fra sejren og 52 sekunder fra andenpladsen.

Resultater Holstebro Triathlon 2017

Kvindernes resultater

1 Trine Andersen, Holstebro, 1:32:16
2 Nina Højris, Aarhus 1900 Triathlon, 1:37:31
3 Betina Schmidt, Viborg Atletik og Motion, 1:37:48
4 Mathilde Pugholm Hvid, Aarhus 1900 Triathlon, 1:38:39
5 Anna Harbo Pedersen, Aarhus 1900 Triathlon, 1:39:02

Herrernes resultater

1 Lars Schmidt, Aalborg Triathlon Klub, 1:23:15
2 David Adelskov, Silkeborg Motion/Tri Klub, 1:24:06
3 Kenneth Vestesen, Multiatleterne, 1:24:58
4 Hans-Henrik Schmidt, Esbjerg Tri & Multisport, 1:25:20
5 Jesper Vejlby, Viborg Atletik og Motion, 1:25.41

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply