Foråret lader vente på sig, men det afholdte ikke over 200 startende deltagere at kaste sig ud i 5 km trailløb – 20 km MTB – 5 km trailløb i udfordrende spor i Teglstrup Hegn til XTERRA Duathlon Helsingør.

Herrernes race

Der var hos mændene på forhånd lagt op til en spændende duel mellem især Øivind Bjørkseth fra Norge, der i 2015 og 2016 vandt de tre XTERRA Duathlons han deltog i, og Anders Brink Nyberg, der tidligere på året vandt alle fire afdelinger i MTB Duathlon serien.
Og der skulle heller ikke gå lang tid på første trailløb før netop Øivind havde skabt et lille forspring til Anders, der allerede på de første fem kilometer havde skabt et yderligere hul til resten af feltet på over 1 min.

Dette mønster fortsatte hele racet igennem. Øivind var også hurtigste mand på både mountainbiken og på det afsluttende løb med Anders som på andenpladsen. Og det var kun Øivinds relativt langsomme tider i T1 og T2, der skabte en smule spænding om det endelige udfald mellem de to.

– Øivind Bjerkseth i spidsen i smukke omgivelser

Derfor kunne Øivind Bjerkseth også efter 1 time og 32 min lade sig hylde som vinder af XTERRA Duathlon Helsingør med en samlet forspring på 1,15 til Anders Brink Nyberg, der dermed for første gang måtte tråde et trin ned på podiet. Nummer tre blev en godt kæmpende Erling Madsen, der samtidig hentede vigtige point i den samlede stilling til især Henrik Søeberg og Martin Bissenbacker, der endte som fire og femmer.

Første sejr i år til Kristine Nørgaard hos kvinderne

Kristine Nørgaard og Carol Rasmussen har de seneste tre år gjort det til en god tradition at kæmpe om topplaceringen til XTERRA Duathlon, og der skal meget til for at bryde denne tradition. Det blev tydeliggjort, da Carol Rasmussen denne gang stillede op med en skinne på højre arm efter et brud på en knogle i underarmen, men hun var alligevel klar til at tage kampen op.

Kristine Nørgaard og Carol Rasmussen lå side om side efter de første fem kilometer, og det var således status quo inden mountainbiken. Her blev det dog hurtigt klart, at Kristine Nørgaard i den grad har ramt topformen, ligesom en godt kæmpende Carol måtte konstatere, at mountainbike med en brækket arm er en svær disciplin.

Kristine kunne derfor starte de afsluttende fem kilomter med et solidt forspring på seks minutter til Carol, der i mellemtiden var blevet overhalet af en stærk kørende Anna Olvarius. Kristine Nørgaard løb sikkert sejren i hus i tiden 1 time 52 min og 57 sek.
– Kristine Nørgaard var stærkt kørende

Andenpladsen skiftede igen tilbage til Carol Rasmussen, der hun ca. midvejs på løberuten indhentede Anna Olvarius, der endte som en flot nummer tre.

Resultatet betyder, at Kristine Nørgaard også har lagt sig suverænt i spidsen på den samlede rangliste, men alt kan nå at ske i de tre sidste afdeling.

Næste stævne er XTERRA Duathlon Hedeland d. 26. marts, hvor det unikke og rekreative landskab i Hedeland Naturpark tæt på Roskilde lægger område til fjerde afdeling.

Resultat af XTERRA Duathlon Helsingør

Mænd:

1. Øivind Bjerkseth 1:32:42
2. Anders Brink Nyberg 1:33:57
3. Erling Madsen 1:38:19
4. Henrik Søeberg 1:39:14
5. Martin Bissenbacker 1:42:39

Kvinder:

1. Kristine Nørgaard 1:52:57
2. Carol Rasmussen 1:59:05
3. Anna Olvarius 2:00:32
4. Iben Nelson 2:08:09
5. Jorid Katrine Gjertsen 2:13:48

Find alle resultater her: http://www.sportstiming.dk/event/4433/results?round=13034

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply