Der er i disse år, god vind i de danske triathlon-sejl. Men de store stjerner som Danmark er i besiddelse af nu, kan naturligvis ikke fortsætte med at være på toppen til evig tid. Derfor er det vigtigt, at de unge danske triatleter får de bedste muligheder for udvikling – og i den jyske by Tørring, er det lige hvad de unge har fået fra det kommunale; Hedensted Kommune har nemlig tildelt Tørring IF Triathlons ungdomsafdeling en pose penge, til at indkøbe udstyr til sikker træning i det åbne vand.

25.000 kroner til glæde for klubbens unge triatleter

25.000 kroner. Det er hvad Tørring IF Triathlon Ungdom, har fået tildelt fra Hedensted Kommunes udviklingspulje, til at indkøbe udstyr til ungdomsafdelingens openwater-træning.

Pengene er særligt øremærket til indkøb af våddragter, neopren strømper, neopren badehætter og havtasker, for både at forebygge underafkøling i det åbne vand, og for den almindelige sikkerhed imens de unge er i vandet.

Hos Tørring IF Triathlon Ungdom, er de da også mere end tilfredse og glade for tildelingen fra Hedensted Kommune, som kommer 23 børn- og unge i klubben tilgode.

– “Vores mål er først og fremmest, at de unge skal have det sjovt og rart i fællesskabet omkring triathlon-sporten, men også, at de hele tiden føler, at de bliver bedre til de enkelte discipliner. Desuden oplever vi, at de unge er begejstrede for den måde, hvorpå vi forsøger at kombinere de enkelte discipliner med nye og spændende oplevelser i den frie natur. Det gør vi med cykel-, og løbetræningen, og det får vi nu også mulighed for at gøre med svømmetræningen,” fortæller Olav Kanstrup, som er en del af Tørring IF Triathlons eventudvalg, til Tørring Folkeblad.

Kommer først i åbent vand når svømmefærdighederne er tilstrækkelige

Selvom der nu er skaffet midler til open water-satsningen for klubbens unge triatleter, vil de dog fortsætte med at svømme indendørs. Træningen i åbent vand skal fungere som et ekstra led i svømmetræningen, for at de unge kan blive bedre til at svømme i de forhold, som de møder under konkurrence.

Olav Kanstrup forsikrer dog, at selvom der nu bliver indkøbt sikkerhedsudstyr, så vil de unge triatleter først komme ud i det åbne vand, når klubbens trænere føler sig sikre på, at den enkelte triatlet har de nødvendige svømmefærdigheder i det indendørs bassin.

– “Inden triatleterne kommer ud i åbent vand, kender vi deres færdigheder fra svømningen i svømmehallen helt til bunds. Og vi vil selvfølgelig altid forholde os til, hvorvidt den enkeltes niveau rækker til åbent vand svømning,” slutter Olav Kanstrup i artiklen på Tørring Folkeblad.

Klubben forventer at påbegynde open water-træningen for de unge til foråret.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply