I sit kun tredje år fortsætter Bahrain Endurance 13-holdet med at blomstre. Verdensklasse-staben af atleter, der inkluderer olympiske medaljetagere, verdensmestre og kommende stjerner, byder nu velkommen til nye holdkammerater, for at bygge videre på de sidste par års succes. Alt sammen under lederskab af Sheik Nasser Bin Hamad Al Khalifa, der er manden bag Bahrain Endurance 13-holdet.

Alistair Brownlee prøver sig af på de lange distancer som en del af Bahrain-teamet

Teamet der indtil nu har samlet de pt. stærkeste triatleter i verden, har nu hentet yderligere to verdensklasse-atleter i sin tredje sæson; Alistair Brownlee og Holly Lawrence.

Med to olympiske guldmedaljer, to VM-titler, tre europæiske mesterskabstitler og et hav af andre store sejre bag sig, har Alistair Brownlee cementeret sin status som en af sportens allerbedste atleter. Særligt når det kommer til de største og vigtigste mesterskabsstævner på kortdistance. Nu kommer den britiske verdensklasse-triatlet til at prøve sig af på de længere distancer, som en del af Bahrain Endurance 13-teamet.

– “De næste par år vil jeg bruge på at konkurrere på de længere distancer. Dog vil jeg stadig køre WTS i Leeds i år. Jeg vil forsøge at være så konkurrencedygtig som jeg har været på den olympiske distance, selvom jeg ved, at jeg har en masse at lære. Jeg er stærk i alle tre discipliner, og det vil jeg bruge til min fordel,” fortæller Alistair Brownlee i en pressemeddelelse fra Bahrain Endurance 13.

Holly Lawrence ser frem til at komme på samme hold som legenderne

Alistair Brownlees landsmand – eller kvinde, om du vil – og nuværende Ironman 70.3-verdensmester, Holly Lawrence, ser også frem til, at iklæde sig den røde Bahrain Endurance-dragt med sine nye holdkammerater. Lawrence har netop haft sig noget af en gennembrudssæson på de længere distancer, efter hun for to år siden, skiftede væk fra ITUs kortdistance-scene.

Alene sidste år, opnåede Lawrence flere podieplaceringer og toppede sæsonen med at blive Ironman 70.3 verdensmester i australske Mooloolaba.

– “Jeg er begejstret for at være en del af et hold, der har store legender som Jan Frodeno, Javier Gomez og Daniella Ryf som medlemmer. Atleter, jeg altid har set op til,” fortæller Holly Lawrence.

Også plads til en age grouper

For første gang siden etableringen af holdet, byder Bahrain Endurance 13 velkommen til en age group-triatlet i elite-teamet. Mikel Calahorra (Spanien), der til dagligt bor og arbejder i Bahrain, er ikke kun kommet ind på holdet ved at have kvalificeret sig til Ironman World Championship og Ironman 70.3 World Championship op til flere gange, men også for dét han har opnået med sin udvikling af det spirende tri-miljø i Bahrain.

Alistair Brownlee: Jeg er stolt over at være en del af Bahrain Endurance-holdet

Alistair Brownlee ser frem til at konkurrere med og imod sine nye holdkammerater. Det er jo ikke ligefrem nogen hemmelighed, at Alistair – såvel som lillebror Jonathan – har haft masser af dueller med særligt Javier Gomez i de sidste mange år.

Det tager Alistair dog ganske roligt.

– “Jeg er stolt over at være en del af Bahrain Endurance-holdet. Vi har de bedste triatleter i verden, både hos herrerne og hos kvinderne. Jeg er ikke bleg for at sige at triathlon, med svømning, cykling og løb, har givet mig masser af oplevelser gennem årerne. Jeg ønsker at støtte Sheik Nassers mål om at få triathlon frem i Bahrain og Mellemøsten, samt resten af verden, for at andre også kan opleve de fordele i livet og helbredet, som træning og konkurrence indenfor triathlon kan give,” tilføjer Alistair Brownlee i pressemeddelelsen på Bahrain Endurances hjemmeside.

Sådan ser Bahrain Endurance 13 ud i 2017

Det er altså lidt af et verdensklassehold, som sheiken fra Bahrain har fået stablet sammen. Siden teamet blev etableret for et par år siden, har de været skræmmende stærke, men med de nye tilføjelser, bliver det svært at forestille sig, at holdet skulle kunne blive stærkere.

Tjek selv teamet herunder:

Kvinderne på Bahrain Endurance 13 i 2017

 • Daniella Ryf (Schweitz)
 • Jodie Cunnama (Storbritannien)
 • Caroline Steffen (Schweitz)
 • Holly Lawrence (Storbritannien)

Herrerne på Bahrain Endurance 13 i 2017

 • Javier Gomez Noya (Spanien)
 • Jan Frodeno (Tyskland)
 • Alistair Brownlee (Storbritannien)
 • Terenzo Bozzone (New Zealand)
 • Ben Hoffman (USA)
 • Brent McMahon (Canada)
 • Fredrik Croneborg (Sverige)
 • David Plese (Slovenien)
 • Mikel Calahorra (Spanien)
DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply