Som du tidligere har kunne læse her på Pastaparty.dk, blev der i dag kørt Ironman Cozumel. De to danske piger, Camilla Pedersen og Michelle Vesterby, viste det danske flag flot frem, da de dominerede racet fra start til slut. Michelle Vesterby endte som en flot og overbevisende vinder, imens Camilla Pedersen fuldendte den danske dominans, med en flot tredjeplads.

Pedersen og Vesterby førte an i forfølgergruppe på svømningen

Allerede før start, var der sat høje forventninger til de to danske superstars. I et interview her på sitet med både Vesterby og Pedersen, kunne du læse, at de begge ser frem til at slutte sæsonen af i Cozumel, men at de selvfølgelig er kommet for at gøre deres bedste.

Og deres bedste, gjorde de helt sikkert. Allerede fra startskuddet gik, viste de to danske piger deres evner frem. Både Michelle Vesterby og Camilla Pedersen var på svømningen, en del af en fire-mands forfølgergruppe, til supersvømmeren Lauren Brandon (USA), som havde lagt sig helt alene i front.

Og det var da også Lauren Brandon, som var den første kvinde til, at gøre sin entré i T1. Og det var på overbevisende vis. Knap fem minutter skulle der gå før, at Camilla Pedersen satte sine fødder på land, som den næste kvinde. To sekunder senere, var Michelle Vesterby på fast grund, som nummer tre, imens de to øvrige kvinder i forfølgergruppen, Amber Ferreira (USA) og Celeine Schaerer (Schweitz), var lige i hælene på de to danskere.

De danske piger dominerede cyklingen

Efter skiftet i T1, var der meget at se til for de to danskere. Selvom Lauren Brandon ikke ligefrem er regnet som en supercyklist, så er fem minutter alligevel en god slat, at skulle indhente. Og det er da også tydeligt, at hverken Vesterby eller Pedersen, har i sinde at give Brandon alt for lang snor, og de starter dermed forfølgelsen allerede tidligt på cyklingen.

Allerede efter få kilometers cykling, har de danske pigers høje fart, sat de to følgesvende fra hjul. Og det går nu stærkt med, at indhente tid på den førende Brandon.

Allerede efter 117 kilometer, hvor atleterne kører ud på den sidste af i alt tre omgange, har Pedersen og Vesterby skabt kontakt til Brandon. Og samtidigt med det, har de også fået opbygget et forspring til den nærmeste forfølger, canadiske Rachel McBride, på mere end seks minutter. Det ser dermed ud til, at dansker-duoen allerede tidligt, har fået sig nogle rigtigt gode kort på hånden.

De tre kvinder, Michelle Vesterby, Camilla Pedersen og Lauren Brandon, følges herfra hele vejen ind til T2, hvor Vesterby er den første til at stille cyklen. Camilla Pedersen er nummer to, imens Lauren Brandon er nummer tre. Nærmeste forfølger til de tre i front, Rachel McBride, har et hul op på hele 7:40, da hun stiller cyklen i T2.

Faktisk har Vesterby og Pedersen kørt i stort set præcis samme cykelsplit, nemlig i henholdsvis 4:54:15 og 4:54:16. Et par cykelsplits, som også var dagens hurtigste blandt de kvindelige professionelle.

Den danske duo alene i front på første del af løbet

Selvom Michelle Vesterby var den første til at stille cyklen i skiftezonen, så var det ikke hende, som var den første til at komme ud af den igen. Camilla Pedersen var nemlig en anelse hurtigere til at skifte fra cykel- til løbesko, og hun var dermed den første kvinde på løberuten. Vesterby var dog ikke mere end elleve sekunder efter, imens Lauren Brandon var yderligere fjorten sekunder efter.

Der skulle dog ikke løbes mange meter før, at de to danskere var samlet i front. Alene. Brandon måtte nemlig hurtigt opgive, at følge de to danskeres pace, og efter kun et par kilometers løb, var det en ren dansker-duo, som førte løbet.

Og den føring, skulle vise sig at holde længe. Ved vendepunktet efter syv kilometer, på første omgang ud af i alt tre, fulgtes de to danskere stadig ad. Til gengæld har de her skabt sig et hul på mere end halvanden minut til nærmeste forfølger, som fortsat er Lauren Brandon.

Det er først efter cirka ti kilometer, at de to danske piger bliver skilt ad. Her må Vesterby nemlig trække sig fra Pedersens høje tempo, som er så højt, at da de begge har krydset fjorten-kilometer mærket, er der et hul på ét minut imellem de to. Brandon har her tabt yderligere tid til Pedersen, som nu er mere end to minutter foran amerikaneren. Samtidigt er nummer fire, Rachel McBride, kommet endnu længere bagud, da hun samme sted, er 8:54 efter Pedersen.

Camilla Pedersen har lagt sig sikkert i front med kun en halvmarathon tilbage

Helt i front, fortsætter Camilla Pedersen med at øge sit forspring. Da hun runder 21-kilometer mærket, har hun øget sit forspring til Michelle Vesterby, til 1:34. Og samtidigt med det, har hun altså også øget yderligere til Lauren Brandon, som nu er mere end tre minutter efter Pedersen.

Nærmeste forfølger til top tre, er her fortsat Rachel McBride, som efter de 21 kilometer, nu er hele tolv minutter efter Pedersen, imens nummer fem, britiske Corinne Abraham, er så lang tid, som nitten minutter efter.

Michelle Vesterby kæmper sig tilbage i front med syv kilometer tilbage – og vinder!

Lige som man troede, at racet var afgjort med Camilla Pedersen som vinder, skete der pludseligt uventede ting og sager. Med fjorten kilometer tilbage, begyndte Michelle Vesterby, at holde Pedersen i snor. Og med kun syv kilometer tilbage, indhenter hun Pedersen og sætter hende samtidigt. Lauren Brandon har fået lidt mere fart i benene med syv kilometer tilbage, da hun på de sidste syv kilometer, har indhentet ét minut på de to danskere.

Men Brandon når dog aldrig op til Vesterby. Og det gør Camilla Pedersen heller ikke. Det er dermed Michelle Vesterby, som efter at have pacet sit afsluttende marathon rigtigt fornuftigt, kan løbe over målstregen som vinder af Ironman Cozumel 2016!

Camilla Pedersen holdte desværre ikke Lauren Brandon bag sig hele vejen til mål. Hun endte dermed på dagens tredjeplads, så vi kan vel med god ro i sindet sige, at hun dermed kunne fuldende den danske dominans. Alt i alt ender Vesterby dermed som vinder i tiden 9:08:06, som var 4:37 hurtigere end Brandon og 6:05 hurtigere end Pedersen.

At Camilla Pedersen taber så meget tid til sidst, kunne sagtens tyde på, at hun har oplevet problemer med kvalme, som følge af sit voldsomme cykelstyrt for et par år siden. Det forsøger vi her på redaktionen naturligvis, at finde ud af hurtigst muligt.

Men at det så bare skulle være et hygge-race, som Michelle Vesterby har fortalt her og de også begge har fortalt her, det viste sig vidst at være lidt at et røgslør. Og det skulle nu også være stensikkert, at de begge har skaffet sig adgang, til næste års Ironman World Championship i Kona.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply