Bradley Weiss fra Sydafrika blev idag overraskende ny XTERRA verdensmester, da han i et uhyre spændende race henviste de to forhåndsfavoritter Mauricio Mendez og Ruben Ruzafa til anden- og tredjepladsen. Hos kvinderne var Flora Duffy endnu engang helt suveræn og skrev historie med fjerde VM-titel på stribe. 

Der var forrygende spænding på Maui, da årets XTERRA World Championship løb af stablen i perfekte forhold med relativt roligt vand og tørvejr. Som altid på Hawaii var der dog helt utrolig varmt og luftfugtigheden var i top, så der skulle virkelig arbejdes for sagen på de hårde ruter.

Svømningen havde idag ikke den helt store betydning, da alle favoritterne kom op af vandet inden for relativt kort tid af hinanden. Der skulle dog ikke gå særlig lang tid på den vanvittigt hårde MTB-rute, inden den store udskilning skete.

Her satte sydafrikanske Bradley Weiss et hæsblæsende tempo fra start og fik allerede efter 5 km et solidt forspring til et større forfølgerfelt med Ruben Ruzafa i spidsen.

Da det virkelig blev stejlt fik Ruben Ruzafa sat resten af forfølgerne af, og resten af MTB-ruten blev en stor jagt efter Bradley Weiss. Det lykkedes med få kilometer igen for Ruben Ruzafa at hente og køre forbi Bradley Weiss og oparbejde et forspring på 25 sek inden de afsluttende 10 km trailløb.

Bradley Weiss havde yderligere ca. 3 min til et skarpt forfølgerfelt bestående af bl.a. de lynhurtige mexicanere Mauricio Mendez og Francisco Serrano. De 10 km trailløb blev en ren gyser. Bradley Weiss hentede efter 2 km Ruben Ruzafa, samtidig med forfølgende på de første kilometer hentede voldsomt ind på de to forreste.

Bradley Weiss havde dog et ekstra gear, fuldstændig ligesom til XTERRA European Championship på Møns Klint i starten af september, og han satte tryk med kun to kilometer igen og satte Ruben Ruzafa på plads. Han kunne derfor løbe i mål som en sensationel vinder af XTERRA World Championship 2017 og dermed gå i fodsporet på tidligere store legender fra Sydafrika – heriblandt den største af dem alle Conrad Stoltz.

Ruben Ruzafa blev yderligere hentet på det sidste afgørende stykke på stranden af Mauricio Mendez, der dermed tog andenpladsen foran Ruben Ruzafa.
Mændendes top 10 blev som følger:

Flora, Flora, Flora, Flora

Hos kvinderne blev det ikke i nærheden af ligeså spændende som mændene, da Flora Duffy endnu engang var helt suveræn i alle tre discipliner. Flora Duffy kom op af vandet som den fjerdehurtigste af alle og havde derfor allerede et solidt forspring til de resterende kvinder efter svømningen.

Dette forspring blev kun større på de 30 km MTB, og Flora Duffy kunne derfor løbe ud på de sidste 10 km trailløb med et forspring på knap syv minutter til Barbara Riveros, som havde yderligere 1,40 min til tyske Laura Phillip.

Denne stilling holdt hele vejen til mål, hvor Flora Duffy med hurtigste løbesplit kunne løbe i mål i tiden 2:47:48, som derudover placerede hende på en imponerende samlet 14. plads, hvilket betyder foran 3/4 af mændendes PRO-felt.

Barbara Riveros kom i mål 9 min efter Flora Duffy på andenpladsen og et minut senere fuldendte Laura Phillip podiet hos kvinderne.

Kvindernes top 10 blev som følger:

Du kan finde alle resultaterne fra Maui her.

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply