Moesgaard Strand og Marselisskovene bliver i weekenden et virvar af mountainbikes, våddragter, badehætter og trailsko, når XTERRA Nordic åbner sæsonen i det sydlige Aarhus. XTERRA Aarhus slår nemlig deltagerrekord med hele 1750 deltagere på de forskellige distancer, hvorfor stævnet bliver Europas største XTERRA-event målt på deltagerantal.

XTERRA Aarhus blev for første gang afholdt i 2014, hvor i alt 150 deltagere var til start. Siden da har et par sæsoner af TV-serien Rigtige Mænd været med til at sætte XTERRA på Danmarkskortet, ligesom mountainbike-sporten virkelig vokser i øjeblikket, og det betyder, at stævnet i år melder udsolgt på samtlige distancer:

“Det har været utroligt at opleve den store interesse for XTERRA Aarhus. Vi kunne melde udsolgt på søndagens fulde distance allerede i september sidste år, og siden da har de andre distancer også fuldt pænt med, hvorfor vi tidligere i år kunne melde alt udsolgt. Vi ønsker simpelthen ikke at presse flere ind, da det er vigtigt, at der er god plads til alle på ruterne” fortæller Patrick Mølholm, der er med i arrangørteamet.

Børnene skyder stævnet igang

Det bliver fremtidens XTERRA-krigere, der får lov til at skyde festen igang om lørdagen med XTERRA Kids Duathlon, hvor distancen er 1 km trailløb – 5 km MTB/cykling – 1 km trailløb. Her er næsten 125 børn i alderen 6-12 år på startlisten:

“Der er altid en særlig energi omkring børn, som bare er super fed. Derfor får de også lov til at være de første “på scenen” til XTERRA Aarhus. Vi sørger for, at det er en “rigtig” XTERRA oplevelse med stejle bakker, løb i sandet, masser af officials på ruterne og medaljer, når de kommer i mål” fortæller Patrick Mølholm.

– 125 børn skyder XTERRA Aarhus igang

Resten af lørdagen står på XTERRA Duathlon og XTERRA Sprint-distance, hvor i alt 550 deltagere skal være med på de lidt kortere og medgørlige distancer sammenlignet med søndagens strabadser.

Stærkt dansk favoritfelt hos både mændene og damerne

Søndagen byder på den lange XTERRA-distance, hvor alle deltagere får masser af både højdemeter og tekniske udfordringer. Og blandt de over 1000 deltagere findes der også en masse stærke bud på en samlet vinder.
– Masser af deltagere til XTERRA Aarhus 2016

Hos mændene kommer man ikke udenom sidste års vinder Henrik Søeberg, der dog må forvente at få skarp konkurrence fra især sidste års nummer to Thomas Mortensen og ikke mindst Allan Qvortrup Backmann, der rent faktisk aldrig er blevet slået af en AG’er til XTERRA i Danmark. Derudover viste vinterens XTERRA Duathlon serie også, at Finn Kaczmarek er ved at blive en rigtig XTERRA/off-road triatlet, hvorfor sidste års femteplads meget vel kunne forbedres.

Blandt outsiderne finder vi Anders Mortensen, Anders Kronborg, Mathieu Feder Schwane og Jens Emil Sloth Nielsen, ligesom det bliver meget spændende at følge vinderen af IRONMAN Copenhagen i 2015 – Henrik Hyldelund i sin XTERRA-debut.

– Henrik Hyldelund er klar til XTERRA debut 

Hos kvinderne kunne det meget vel være vinderen af vinterens XTERRA Duathlon serie Janni Spangsberg, der trækker det længste strå. Vi kender Jannis store styrke på MTB’en og også på trailløb, men svømningen er mere ukendt. Men hvis hun kommer hæderligt gennem første disciplin, så er det svært at se, hvem der skal kunne slå hende. Camilla Knudsen, der vandt sidste års udgave XTERRA Aarhus Sprinten, ligner førsteudfordreren til Janni Spangsberg, da hun er super stærk på MTB, hvor hun sidste år kørte virkelig stærkt.

Flere andre kvinder er dog klar til at tage kampen op heriblandt den rutinerede trio bestående af Maria Kring, Anna Olvarius og Anne-Mette Mortensen, der alle tidligere har deltaget til XTERRA VM på Maui.

Du kan følge XTERRA Aarhus via følgende sider:
– Live-resultater: https://www.sportstiming.dk/event/4337/results
– Live-streaming: https://www.facebook.com/xterranordic/

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply