Er du vild med off-road triathlon? Så er der nu godt nyt fra Xterra, som i den kommende sæson, åbner op for en ny pointstruktur på tværs af alle serier. Det sikrer, at pointfordelingen i både den europæiske tour, den pan-amerikanske tour og den asiatiske-stillehavs tour, bliver ens. Og når sæsonen så er slut, kåres en vinder i hver serie og i hver age group, som dermed sikrer sig adgang til Xterra World Championship i Maui på Hawaii.

Ny point-struktur sikrer samme vilkår i hver serie

I den kommende sæson, vil Xterra ændre point-strukturen for deres European, Pan American og Asian-Pacific Tours. Ifølge off-road triathlon-arrangørerne, er den nye struktur ganske simpel; Amatører og professionelle atleter, kan deltage i så mange stævner, de har lyst til, og når sæsonen slutter, vil de atleter som har flest point i hver klasse, i hver region, vinde.

– “Alle stævner tæller. Så simpelt er det. I år har vi seksten stævner i European Tour, elleve i Pan American Tour, ni i Asia-Pacific Tour og mere end halvtreds ikke-pointgivende stævner. Og for første gang nogensinde, vil måden vi giver point på i hver serie, være den samme,” skriver Dave Nicholas, administerende direktør i Xterra World Tour, i en pressemeddelelse.

Åbner en mulighed for de mest loyale Xterra-atleter

De ensartede regler på tværs af alle stævner, vil ifølge Xterra gøre det nemt for atleter og de administrative organer i Xterra-organistationen, og vil skabe stor spænding om titlen, jo længere vi kommer hen i sæsonen. Samtidigt vil hver samlet vinder i amatør-klasserne, når sæsonen er slut, blive tildelt en startplads i Xterra World Championship i Maui på Hawaii.

– “Denne struktur giver en god mulighed, for vores mest loyale deltagere på tværs af hele verden, for at sikre sig en startplads i Maui. Atleter som måske ikke er i stand til at havne i top to og tre i et enkeltstående race, kan nu løbende indsamle point, indtil de er i toppen af deres respektive klasse, og vinde en startplads på den måde,” slutter Dave Nicholas.

Foruden kvalifikationspladserne til alle de samlede vindere af hver serie, er der i alt 38 stævner i 34 forskellige lande, hvor vinderne af hver age group, skaffer sig adgang til Maui-racet i slutningen af oktober.

Sådan bliver pointene fordelt

Selvom point-strukturen nu bliver ens i alle tre Xterra-serier, er det ikke helt lige meget hvilket race man kører, hvis man vil skaffe flest mulige point. Der findes nemlig to forskellige race-kategorier, som giver hvert deres antal point. Samtidigt er det de femten bedste atleter i hver age group, som skaffer point til det samlede regnskab.

Den point-kategori, som giver flest point, er Xterras guld-races. Dem er der fire af i Europa, hvor Xterra Nordic Møns Klint, er ét af dem. De tre andre guld-races, er Xterra Scwitzerland, Xterra France og Xterra Germany. Racet i Møns Klint, er i øvrigt det officielle Xterra European Championship i 2017 – noget du kan læse mere om her.

En sejr i et guld-race, giver 100 point, imens en femtendeplads i samme race, giver 28 point.

Den point-kategori, som giver færrest point, er så dermed Xterras sølv-races. Dem er der tolv af, og de fordeler sig over følgende stævner: Malta, Greece, Spain, Portugal, Wales, Belgium, Finland, Abruzzo, Norway, Poland og Sverige.

En sejr i et sølv-race, giver 75 point, imens en femtendeplads i samme race, giver 21 point.

Den atlet, som har flest point i hver age group når sæsonen slutter, vinder altså dermed den samlede serie og skaffer sig samtidigt en adgangsbillet til Xterra World Championship i oktober.

Der var i øvrigt stor dansk medaljehøst i Maui tilbage i oktober, da de danske triatleter skaffede sig to guld- og to bronzemedaljer. Det kan du læse mere om her.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply