Hun har været tæt på urørlig på den internationale kortdistancescene. Og da Gwen Jorgensen for lidt over et år siden vandt OL-guld i Rio, blev det kulminationen på flere års hårdt arbejde for at nå den absolutte top i international triathlon. En top, det ser ud til hun slutter på.

I et opslag på Twitter tidligere i dag, annoncerede hun nemlig at tiden som toptriatlet er slut. Efter at have født sit første barn tidligere i år, har hun nemlig besluttet sig at gå andre veje.

Målet er stadig OL-guld. Men denne gang går jagten efter OL-guld i marathon.

Har altid haft løbet som sin favoritdisciplin

Det er et mål der er opstået, efter hun rundede sin 2016-sæson af med at løbe New York City Marathon i tiden 2:41:01. Og valget på netop marathondisciplinen, ligger måske ikke så fjernt for den lynhurtige amerikaner.

I sin college-tid løb hun på eliteniveau, og hun har gennem hele sin triathlonkarriere været åben omkring, at det er netop løbedisciplinen der har været hendes favorit. Det har da også skinnet tydeligt igennem i de seneste par år, hvor hun uden tvivl har været den absolut hurtigste løber på den internationale kortdistancescene.

– Jeg er begejstret for det, fordi løb altid er det jeg har haft det bedst med. Førhen synes jeg det var super fedt når jeg havde et langt løbepas eller en dag med dobbelt løb. Det er her min passion ligger, fortæller Gwen Jorgensen om sit forhold til løb i et interview med Triathlete.com.

Vil arbejde for udviklingen af triathlon

Karriereskiftet kommer dog ikke til at gøre nogen forskel på Gwens forhold til triathlon. Hun ønsker fortsat at bidrage til udviklingen af talenterne i USA Triathlon, lyder det fra Gwen Jorgensen selv.

– USA Triathlon fik mig ind i sporten. Og nu er jeg så priviligeret at jeg kan træde tilbage på toppen, med en olympisk guldmedalje. Selvom min kommende træning kommer til at bære præg af at jeg skal vinde marathon-guld i Tokyo, vil jeg altid være en del af USA Triathlon-familien, og jeg ser frem til at udnytte alle muligheder for at hjælpe med udviklingen af triathlon-sporten, fortæller Gwen Jorgensen i en pressemeddelelse fra USA Triathlon.

– Faktisk håber jeg, at mit nye løbeeventyr kan være en stor del af at gøre netop det.

Efterlader et dybt imponerende CV

Når nu Gwen Jorgensen har kørt sit sidste race som elitetriatlet, kan vi så nu kigge tilbage på hendes imponerende karriere.

Siden hun fik sin debut som elitetriatlet tilbage i 2010, har hun været til start i hele 60 stævner. I 37 af dem har hun været en tur på podiet, imens hun ud af de 37 ture på podiet, har stået allerøverst i 25 stævner.

Det største resultat er uden tvivl hendes olympiske guldmedalje, imens hun står noteret som verdensmester i 2014 og 2015. Og så vandt hun VM-sølv i 2016, altså året hvor hun tog sin OL-guldmedalje.

Du kan se Gwen Jorgensens dybt imponerende CV på ITUs hjemmeside her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply