Alle har nu muligheden for at mærke ægte verdensmesterskabsatmosfære og tilmelde sig Fyn 2018 ITU Multisport World Championships Festival. Festivalens nye protektor, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, testede for nyligt ruten til cross-triatlon og skød dermed for alvor opvarmningen til festivalen i gang.

I juli løber ITU Multisport World Championships Festival af stablen på Fyn. Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Danmark, Sport Event Fyn samt Odense, Svendborg og Middelfart Kommune ser i disse dage særligt frem til det fælles værtskab for den store internationale festival bestående af hele fem verdensmesterskaber på ni dage.

VM-stævnerne suppleres med Open Race

VM-konkurrencerne flankeres nemlig nu af Open Race i alle fem discipliner, hvor alle fra erfarne til helt grønne triatleter kan opleve de smukke fynske VM-ruter og prøve kræfter med verdens bedste atleter.

 – Det at have et verdensmesterskab er jo selvsagt det største, man kan have. Og så endda i hele fem discipliner. Det er vi meget stolte af. Og stoltheden bliver ikke mindre af, at vi med Open Race giver alle, der dyrker triatlon eller en af de andre discipliner, muligheden for at blive en del af den store multisportsfestival og opleve ægte verdensmesterskabs-atmosfære, siger formand i Dansk Triatlon Forbund, Mads Freund, og tilføjer:

 – Det er en meget stor mundfuld at være vært for sådan et arrangement, men vi har fået fantastisk støtte fra Sport Event Denmark og Sport Event Fyn, som har gjort deres til, at det har kunne lade sig gøre. Derfor er det en samlet indsats, vi som forbund ikke står alene med, men som er løftet af de bedste kræfter i Danmark.

VM Festivalen vil være en event, der giver rammerne til at udfolde ønsket om at være den bedste version af sig selv og med åbningen af tilmelding til Open Race er den en oplagt mulighed for at debutere som triatlet i lige netop den form, som passer én, hvad enten man er til cykling og løb, svømning og løb, løb og cykling eller alle tre sportsgrene.

H.K.H. Kronprinsen testede cross-ruten

Samtidig med åbningen for tilmelding til Open Race, er partnerne bag Multisport Festival 2018 glade for at kunne offentliggøre Kronprinsen som protektor for festivalen. I forbindelse med protektionen var Kronprinsen for nyligt inviteret til Svendborg for at testkøre cross-ruten.

Kronprinsen udtalte efterfølgende:

 – Jeg synes, det var en fantastisk oplevelse at køre ruten. Svendborg kan være stolte af det, de præsenterer festivaldeltagerne for hvad angår naturoplevelser og bynære områder. Vi starter i byen og kommer lynhurtig ud i naturen, som jo nærmest er byens baghave. Og som triatlet, synes jeg, det er flot, at man afholder ITU World Championships Festival her på Fyn. Der er masser af entusiasme lokalt, så det skal nok blive godt. Vi i Danmark er rigtig gode til at afholde sportsbegivenheder. Vi er gode til at give noget opbakning på standene, så at sige.

Kronprinsen tilbagelagde den udfordrende vej gennem det i sydfynske landskab sammen med en række af eventens øvrige ambassadører. Bl.a. Michelle Vesterby og Eskild Ebbesen. 

Borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg, glæder sig over Kronprinsens engagement i triatlonfestivalen på Fyn: 

 – Vi er stolte over, at Svendborg kan byde deltagerne på et flot og udfordrende terræn. Kronprinsen har med egen pedalkraft prøvekørt ruten. Jeg ved, at der venter deltagerne i Multisport Festival 2018 en stor oplevelse både i Svendborg samt i Middelfart og Odense, der også lægger ruter til triatlon-festivalen, siger borgmesteren, der tillige er medlem af styregruppen for Sport Event Fyn.

Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, tilføjer: 

 – Det er en stor ære og fantastisk for denne kæmpe triatlonevent, at Kronprinsen har påtaget sig at være protektor. Kronprinsen har selv prøvet kræfter med sporten, og i det hele taget er han en fantastisk ambassadør for sport på alle niveauer, indenlandsk og udenlandsk.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply